YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Taş Ve Boncuklarla Resme Boyut Kazandırıyor-Manisa'da Emekli Olduktan Sonra El Sanatlarıyla Uğraşmayabaşlayan Fatma Kaya, Tarihi Ve Kültürel Değerlerin Resimlerini,taş Ve Boncuklar Kullanarak Yaptığı Süslemelerle Boyutlandırıyor

Manisa'da, emekli olduktan sonra el sanatlarıyla uğraşmaya başlayan Fatma Kaya, tarihi ve kültürel değerlerin resimlerini, taş, boncuklar ve cam parçaları

Manisa'da, emekli olduktan sonra el sanatlarıyla uğraşmaya başlayan Fatma Kaya, tarihi ve kültürel değerlerin resimlerini, taş, boncuklar ve cam parçaları kullanarak yaptığı süslemelerle boyutlandırıyor.

Manisalı Fatma Kaya, memur olarak çalıştığı dönemlerde izin günlerinde bir hobi olarak ilgi gösterdiği el sanatlarını, emeklilikle birlikte profesyonel bir uğraş olarak devam ettirdi.

Evinde oluşturduğu atölyesinde, değerli ve değersiz pek çok taş türü ile boncuk ve cam parçalarını, hünerli elleriyle birer sanat eserine dönüştüren Fatma Kaya'nın yapıtları, kente gelen devlet büyüklerine de yerel yöneticiler tarafından hediye olarak sunuluyor.

-Eserlerinde Manisa'nın değerlerini yansıtıyor-

İki odalı evinin bir odasını atölye, salonunu ise teşhir amaçlı kullanan Fatma Kaya, yaptığı çalışmaları AA muhabirine anlattı.

Eserlerinde tümüyle Manisa'nın tarihi ve kültürel değerlerini konu edinen çalışmalar yaptığını, bu şekilde bu değerlerin fark edilmesine katkı sunmayı amaçladığını ifade eden Kaya, bu kapsamda eserlerinde kimi zaman Osmanlı döneminde Manisa'da şehzadelik yapmış padişahların portrelerini, kimi zaman mesiri, kimi zaman da Manisa'daki bir tarihi yapıyı konu edindiğini dile getirdi.

Kaya, çalışmalarını baskı tekniği tuvale aktarılmış resim üzerinde gerçekleştirdiğini ve resmi, taşlar, boncuklar, pullar, varak ve cam boyası kullanarak boyutlandırdığını anlattı.

Son olarak yaptığı çalışmada da bugün tek bir bölümü ayakta kalmış ve 3. Mehmet'in padişahlığı dönemine kadar şehzadelerin kullandığı Manisa Sarayı olarak bilinen "Saray-ı Amire" tablosu yaptığını belirten Kaya, şunları söyledi:

"Baskı tekniği ile tuvale işlenmiş Saray-ı Amire resminin üzerinde, varak çalışmaları, taşlar ile pul, payet, boncuklar ve diğer boya türleri kullandım. Çalışma yaklaşık 45 gün sürdü, taşları, boncukları tek tek yapıştırarak saray tablosunu ortaya çıkardım. Bu sadece çizerek, sadece boya yapılarak hazırlanmış bir tablo değil. Tamamen boyutlu hazırlanmış, kimi yerleri 2 ile 5 santimetre kalınlığında yükseltileri olan bir tablo oldu."

-Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Erdoğan'a da hediye edildi-

Kaya, yaptığı çalışmaların büyük ilgi gördüğünü ve kimi zaman kente gelen devlet büyüklerine hediye edilmek amacıyla siparişler aldığını belirterek, şunları kaydetti:

"İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'ne yaptığım çok eser oldu. Manisa'da yetişmiş padişahlarının resimlerini süsleme sanatıyla işlemiş olduğum 'küp', 2 yıl önce Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül'e hediye edildi. Bir işadamının siparişi üzerine yaptığım tarihi Sultan Camii ve mesir macununu anlatan tablo ise Başbakanımız'a hediye edildi. Son olarak yaptığım Hafsa Sultan ve mesir macunu tablosu ise bu yıl yapılan Manisa Mesir Festivali'ne katılan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'a hediye edildi. Bunun yanı sıra yurt dışındaki büyükelçiliklere gönderilen eserlerim var."

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler