Toplumlar tarih boyunca birbirleriyle etkileşim içerisindedir. Toplumların bu etkileşimleri çeşitli açılardan toplumların birbirleri ile alışveriş yaşamasını sağlar. Kültürel, dini ve dil açısından toplumlar arasından bilgi alışverişi olur. Tarih boyunca toplumların dil yönünden etkileşimleri bazı kelimelerini alıntılamalarına yol açmıştır. Bu sebeple Türkçe farklı kökenli sözcükler açısından oldukça zengindir. Bunun yanı sıra Türkçenin eski dönemlerinde türetilen kök ve gövdelere eklenen çeşitli eklerle türetilen Türkçe kökenli kelimeler de bulunur.
Tat kelimesi hem Türkçe kökenli hem de sesteş bir kelimedir. Dilimizde bulunan üç farklı tat kelimesi de Türkçe kökenlidir. Eski Türkçe "lezzet" anlamına gelen "tatıġ" kelimesinden alıntı olan "tat" kelimesinin anlamları:
Eski Türkçede "yabancı, kâfir, özellikle de İranlı" anlamlarına kullanılan "tat" kelimesinin anlamı:
Tat sözcüğü günlük konuşma dilinde sıklıkla yer verdiğimiz bir sözcüktür. Tat sözcüğü Türkçe kökenli bir sözcüktür. Türkçe "tat" kökünden gelir. sözcüğü yaygın bir kullanıma sahip olduğu için tadın eş anlamlısı olan kelimeleri kullanmamız gerekir. Tat kelimesinin eş anlamı olan sözcükler bulunsa da tat kelimesi sesteş olduğu için bu eş anlamlıları kullanırken dikkat etmek gerekir Tat eş anlamlısı kelimeler:
Tat kelimesini kullandığımız cümlelerde tat eş anlamlısı olan kelimeleri kullanabiliriz. Anlatım bozukluğu oluşturmamak için mutlaka cümlenin ve tat kelimesinin hangi anlamda kullanıldığına bakmak gerekir.
Tat sözcüğü ve tat sözcüğünün eş anlamlısı olan kelimeler ile örnek cümleler kurmak mümkündür. Bu örnek cümleleri şöyle sıralayabiliriz: