** Diren Selimoğlu/Mynet Haber
**
Bu olaydan sonra Türkiye'den pek çok kullanıcı Savcı Bharara'ya büyük ilgi göstermiş ve savcının takipçisi sayısı bir gün içerisinde 9 binden 191 bine çıkmıştı.
Dün konuyla ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Bharara Erdoğan'ı takip etmeyi bıraktı.
Zarrab'ı tutuklayan @PreetBharara'nın #Erdoğan'ı takibe alması sosyal medyada konuşuluyor.https://t.co/C8AVd9nLMk pic.twitter.com/lFcoQRz1dp
— Mynet (@mynet) March 24, 2016
Bharara o kadar popüler oldu ki 17/25 Aralık rüşvet operasyonunda adı geçen bakanlara atıfta bulunan kullanıcılar savcıya çağrı yaptı.
17/25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarına mizahi göndermehttps://t.co/OqsLzaZxeb #RezaZarrab pic.twitter.com/hULlXb55g1
— Mynet (@mynet) March 24, 2016
Ancak Bharara'nın takibi kısa sürdü. Ertesi gün Twitter kullanıcıları savcının profiline baktığında, savcının Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı, artık takip etmediğini gördü.
Reza Zarrab'ı tutuklayan Savcı #Bharara Erdoğan'ı takip etmeyi bıraktı pic.twitter.com/TlSOsqdz5r
— Mynet (@mynet) March 24, 2016
Bu iki şekilde olabilirdi. Ya ilk akla gelen savcının Erdoğan'ı takip etmeyi bıraktığını, ya da Erdoğan'ın savcıya block-unblock yapması.
Bir insanı bloklarsınız (yani engellerseniz), sizin yazdığınız, paylaştığınız hiçbir şeyi göremiyor ancak engellemek istemiyorsanız ama sizi de takip etmesin istiyorsanız block-unblock yapıyorsunuz. Yani arkadaşlıktan çıkarma gibi bir şey. Bilmeyenler için block-unblock işlemi şu şekilde işliyor: Sizi takip etmesini istemediğiniz bir insanı önce engelliyorsunuz, sonra engelini kaldırıyorsunuz. Böylece karşıdaki kişi artık sizi takip etmiyor.
Peki sizce takibi bırakma işlemi nasıl gerçekleşti?
— Mynet (@mynet) March 24, 2016
SOSYAL MEDYA KULLANICILARI MİZAHINI YİNE KONUŞTURDU