HABER

TEDAŞ müdür yardımcısının öldürülmesi davası

ŞANLIURFA (İHA) - Şanlıurfa'da 2002 yılında TEDAŞ Müessese Müdür Yardımcısı Hasan Balıkçı'nın silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmesiyle ilgili görülen davada sanıklardan 3 kişiye müebbet, 1 kişiye de 13 yıl 4 ay hapis cezası verildi.

Şanlıurfa 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, tutuklu sanıklardan Halim Şimşek, Zeki Akkoyun, Şehmus Taşan, Yılmaz Çakmak ve avukatları ile Hasan Balıkçı'nın eşi Şengül Balıkçı ve avukatı Mustafa Çinkılıç katıldı. Mahkeme heyetinin kimlik tespitinin ardından söz alan sanık avukatları, müvekkillerinin tahliyesini istedi. Yaklaşık 1 saat süren duruşmada mahkeme heyeti; Zeki Akkoyun, Yılmaz Çakmak ve Şehmus Taşan'a müebbet, Halim Şimşek'e ise 13 yıl 4 ay hapis cezası verdi.

Adana'dan gelen Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) üyesi bir grubun da izlediği duruşmanın ardından açıklama yapan ailenin avukatı Mustafa Çinkılıç, davanın daha önce iki kez karara bağlandığını hatırlattı. İlk kararın ardından Yargıtay'a yapılan başvuru üzerine, davanın cezalarının Yeni Türk Ceza Kanunu'ndaki değişikliğe göre düzenlenmesi için yeniden görülmeye başlandığını söyleyen Çinkılıç, 2006 yılında bu çerçevede mahkemenin verdiği kararın ise "imza eksikliği" nedeniyle bozulduğunu söyledi.

Tekrar görülmeye başlanan davanın, farklı cezaevlerinde tutuklu sanıklardan bazılarının 'ödenek yokluğu' gerekçesiyle 3'ünün duruşmalara birlikte getirilememesinden dolayı karara bağlanamadığını savunan Çinkılıç, bugünkü duruşmada ise bu sorunun giderildiğini ve mahkemenin daha önce aldığı; Zeki Akkoyun, Yılmaz Çakmak ve Şehmus Taşan'a müebbet, Halim Şimşek'e ise 13 yıl 4 ay hapis cezası kararını yinelediğini bildirdi. Dosyanın üçüncü kez Yargıtay'a gönderilebileceğini aktaran Çinkılıç, "Yargıtay'ın mahkemenin vermiş olduğu kararı onaylayacağı kanaatindeyim" dedi.

Hasan Balıkçı'nın eşi Şengül Balıkçı ise, uzun süren mahkeme sürecinde, doğru kararın verileceğine inancını koruduğunu dile getirerek, "Davayı bugüne kadar getirmemiz örgütlü bir dayanışmanın ürünüdür. Bugüne kadar bize destek olan özellikle Elektrik Mühendisleri Odasına ve Hasan'ın arkadaşlarına çok teşekkür ederim. Ülkemizde yolsuzlukların karşı örgütlü mücadele edilmedikçe daha çok Hasanlar ölecek. Daha çok böyle duruşmalara tanıklık edeceğiz" diye konuştu.
EMO Yönetim Kurulu Başkanı Musa Çeçen de, davanın çeşitli nedenlerle uzun süre karara bağlanamadığını ifade ederek, "Bu süreçte adaletin yerine geleceğine olan inancımızı muhafaza ettik. Davanın uzun sürmesi bazen bizde ciddi moral bozukluklarına da neden oldu. Elektrik Mühendisleri Odası çalışanlarının duruşmayı izlemek için geliş gidişleri nihayet sonuç verdi. Mahkeme heyetinin tutuklu sanıklar hakkında daha önce almış olduğu kararı, yeniden alması bizi sevindirdi. Bugün bizim en sevinçli günümüz" şeklinde konuştu.

Şanlıurfa TEDAŞ Müessese Teknik Müdür Yardımcısı Hasan Balıkçı, 2002 yılının Ekim ayında, Akçakale karayolu üzerindeki cezaevi önünde kafasına bir el ateş edilerek öldürülmüştü.

En Çok Aranan Haberler