YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Tefenni'de Ilk Girişimcilik Eğitimi BAKA'dan

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) işbirliğinde Antalya, Isparta

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) işbirliğinde Antalya, Isparta ve Burdur merkez ile ilçelerinde uygulamalı girişimcilik eğitimlerini sürdürüyor.

Burdur'un Tefenni ilçesinde ilk kez gerçekleştirilen girişimcilik eğitimine katılan 30 kursiyere, BAKA'nın faaliyetleri ve desteklerinden nasıl yararlanılabileceği konusunda bilgilendirme yapıldı.

Antalya ve Isparta merkezi ile ilçelerinin yanı sıra Burdur merkezi ile ilçelerinde 2011'de 2, 2012'de 4 ve bu yılın ilk aylarında da 2 uygulamalı girişimcilik eğitimi gerçekleştiren BAKA, girişimciliği teşvik etmek, istihdam sorunlarını gidermek, ekonomik kalkınmayı ve işsizliğin azaltılmasını sağlamak, başarılı ve sürdürülebilir işletmelerin kurulmasını amacıyla eğitim çalışmalarını devam ettiriyor.

Tefenni Halk Eğitim Merkezi'ndeki eğitime, çoğunlukla mermer mozaik, hediyelik eşya ile mobilya üretimi ve gıdada hizmet sektöründe faaliyet sürdürmeyi planlayan 30 kursiyer katılmaya hak kazandı.

MAKÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hüseyin Dalğar'dan uygulamalı girişimcilik eğitimi alan kursiyerlere Burdur Yatırım Destek Ofisi'nden uzmanlar Mustafa Yüce ile Aslıhan Candan'dan oluşan BAKA ekibi, sürdürülebilir yerel kalkınmada BAKA'nın rolü, BAKA ve KOSGEB'in verdiği destekler, kuruluş amaçları ile çalışmaları, başarılı bir iş hayatı için nelere dikkat etmeleri gerektiği konularında bilgilendirme yaptı.

Uzm. Mustafa Yüce yaptığı konuşmada, girişimci adaylarının yerelde kalkınmayı sağlayan kurumlar olan BAKA ve KOSGEB gibi kurumların, neler yaptıkları konusunda bilgi sahibi olmalarının önemine dikkat çekilerek, BAKA ve KOSGEB'in iş hayatlarında en çok destek sağlayacak kurumlar olduğunu söyledi.

Yüce, "Uygulamalı eğitimleri başarıyla tamamlayan ve iş planı KOSGEB kurulunca kabul gören yeni girişimcilere, KOSGEB tarafından, kuruluş dönemi makine, teçhizat ve ofis donanım maliyetlerinin yüzde 70'i kadınlarda da yüzde 80'ine kadar 3 bin lira işletme kuruluş desteği, 15 bin lira hibe desteği olarak sağlanabiliyor. Girişimciler ayrıca 12 bin lira işletme giderleri desteği ile birlikte toplam 30 bin lira karşılıksız destek alabiliyorlar. Girişimciler, talep etmeleri halinde ayrıca 70 bin liraya kadar ilk iki yıl ödemesiz 4 yıl vadeli krediden de yararlanabiliyor" diye konuştu.

Muhabir: Murat Çoban / Yusuf Karadağ

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler