Birleşik sözcükler iki veya daha fazla sözcüğün birleşmesiyle meydana gelir. Birleşik kelimeler bir araya geldiğinde farklı bir anlam kazanır ve tek bir kavramı ifade eder. Birleşik kelimeler belirtisiz isim tamlamaları, sıfat tamlamaları, birleşik fiiller, ikilemeler, kısaltma grupları ve kalıplaşmış çekimli fiiller bir araya gelerek yeni bir anlam ifade ettiklerinde oluşurlar. Günlük yaşamda sıklıkla kullanılan bu tür sözcüklerin yanlış kullanımları yaygınlaştıkça bilgi kirliliği de artmaya devam eder. Özellikle günümüzde internet mecralarında yazılan pek çok yanlış sözcük bu oranın yükselmesinde çok büyük bir etkendir.
Türkçede bulunan diğer birleşik sözcüklerde olduğu gibi tekdüze yazımı merak edilen sözcükler arasındadır. Bu sözcükte tek kelimesi "aynı" manasında kullanılmıştır. Düz kelimesi ise standart, hiç değişmemiş anlamına gelir. Herhangi bir şaşkınlık uyandırmayan, monoton devam eden olgulara tekdüze denir. Bu sözcük banal ve sıkıcı anlamında da kullanılabiliyor. Benzer birleşik sözcüklerde olduğu gibi bu kelimenin yazılışında da yapılan hata tek düze biçiminde ayrı yazılmasıdır. Tekdüze TDK sözlüklerinde birleşik olarak yazılması gereken sözcükler arasında yer alır. Buna göre tekdüze yazımı bitişik yani "tekdüze" biçiminde olmalıdır.
Türkçe kelime haznesi son derece geniş bir dildir ve bu kelimeler türlerine göre gruplara ayrılır. Bu gruplar arasında birleşik kelimeler yer alır. Birleşik kelimeler için en çok sorulan soru ise kelimelerin ayrı mı yazılacağıdır. Ancak belirli istisnalar dışında pek çok birleşik kelime bitişik olarak yazılmalıdır. Bu bağlamda "Tekdüze bitişik mi yazılır?" sorusuna evet cevabını vermek mümkündür. Tekdüze doğru yazılışı aşağıdaki gibidir: