YURTHABER

Samsun
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

TEKNOFEST'te otonom araç kategorisindeki tek liseli takımın hedefi birincilik

TEKNOFEST'te otonom araç kategorisindeki tek liseli takımın hedefi birincilik

MUSTAFA ÇAVUŞ - Lise öğrencilerince geliştirilen, güneş enerjisiyle şarj olan otonom otomobil, TEKNOFEST KARADENİZ'de birincilik hedefliyor.

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının yürütücülüğünde düzenlenen TEKNOFEST KARADENİZ, Samsun Çarşamba Havalimanı'nda devam ediyor.

Zonguldak Prof. Dr. Teoman Duralı Bilim ve Sanat Merkezi öğrencileri, 4 ayda yaptıkları otonom otomobil "OGACA" ile TEKNOFEST'te kategorilerinde 14 takım arasında tek liseli takım olarak yarışıyor.

Takım kaptanı Borsa İstanbul Anadolu Lisesi 11. sınıf öğrencisi Elif Naz Turgut, AA muhabirine, araçlarını tamamen yerli olarak ürettiklerini söyledi.

TEKNOFEST KARADENİZ'de otonom araç kategorisinde finale kalan tek liseli takım olduklarına işaret eden Turgut, "Aracımızın en önemli özelliği güneş paneli. Güneş bedavaydı, 'kullanalım' dedik. Aracı tamamen kendimiz tasarladık." dedi.

Takımlarının 15 kişiden oluştuğunu belirten Turgut, "Zonguldak'ta 7 farklı meslek lisesi, Anadolu ve fen lisesinden arkadaşlarımız var. Bu da bize teknik ve rapor konusunda büyük avantaj sağladı." ifadesini kullandı.

Takımda bulunan öğrencilerden Ömer Ali Kalfa ise araçlarının güneş panelleri ile şarj olduğunu anlatarak, "Bu özellik yarışmaya katılan birçok araçta yok. Araçta olan manuel joyistik ile otonom ve manuel arasında geçiş yapılıyor. Aracımız 2 saat şarj ile 30 kilometre yol gidiyor." diye konuştu.

10. sınıf öğrencisi Umut Sarıkaya da araçlarına 25 bin trafik tabelası verisini yüklediklerini dile getirerek, şunları kaydetti:

"25 bin fotoğraflı tabela veri sistemi oluşturduk. Araç ile veri sisteminde yüzde 96'lık doğru sonuç alabiliyoruz. Böylece aracımız yüksek derece doğru dönüşler yapabiliyor. Trafik ışıklarında yüzde 99'luk doğruluğa ulaştık."

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler