YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

"teknogirişim Sermayesi Desteği Programı”

Isparta'da "Teknogirişim Sermayesi Desteği Programı” adlı konferans düzenlendi.Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından düzenlenen "Teknogirişim...

Isparta'da "Teknogirişim Sermayesi Desteği Programı” adlı konferans düzenlendi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından düzenlenen "Teknogirişim Sermayesi Desteği Programı” ile ilgili konferans, SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İskender Akkurt, çok sayıda akademisyen ve öğrencinin katılımıyla Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın söylenmesinin ardından başlayan konferansı, Göller Bölgesi Teknokenti Müdürü Yrd. Doç. Dr. İrfan Ateşoğlu verdi. Destek programına, bir yıl içinde mezun olabilecek durumdaki lisans, yüksek lisans, doktora öğrencisi ya da lisans, yüksek lisans veya doktora derecelerinden birini ön başvuru tarihinden en çok 5 yıl önce almış olanların başvurabileceğini belirten Ateşoğlu, programın, yenilik odaklı iş fikirlerini, katma değer ve nitelikli istihdam yaratma potansiyeli yüksek teşebbüslere dönüştürebilmelerini teşvik etmek için düzenlendiğini söyledi.

Konuşmasına Türkiye’nin geleceğinin Ar-Ge’ye bağlı olduğunu vurgulayarak başlayan SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu da, önceden sermaye birikimi sorunu yaşayan ülkemizin artık hangi sektörde olursa olsun çok cazip ve çok uygun sermaye imkanlarına sahip olduğunu ifade etti. Proje üreten bir insanın hem kendisine hem ülkesine hem de insanlığa katkı sağladığını söyleyen İbicioğlu şunları kaydetti: “Herkes proje geliştirebilir. Yaratıcılık, bir fonksiyon görecek yeni bir teknoloji ya da fikir üretebilmektir. Ancak yaratıcılığın ekonomik alanda bir anlam kazanabilmesi için ortaya atılan fikrin ürüne veya hizmete dönüşebilmesi gerekir. Yaratıcılığın ekonomik boyut kazanmış, ticarileşmiş, piyasa şartlarında kar getirici özelliğe sahip olan kısmına da inovasyon(yenilik) diyoruz. Devletimiz, usulüne uygun olarak hazırlanmış her projeyi destekliyor.”

Türkiye’nin kalkınmasında bilişim ve hizmet sektöründeki atılımlarıyla ekonomik ve siyasi istikrarını devam ettirmesinin önemli olduğunu ifade eden İbicioğlu, gençlerin bu sahip olunan değerleri projeye dönüştürmeleri gerektiğini ve donanımı artan genç nüfusla Türkiye’nin daha da ilerleyeceğini söyledi. SDÜ’nün başarılarına da değinen İbicioğlu, “Üniversitemiz yayınlanan yenilikçilik ve girişimcilik endeksine göre bilimsel yayınlar, yenilik ve patent üretebilme kapasitesi açısından 14. sırada yer alıyor ve pek çok üniversiteden önde. TÜBİTAK projelerinde de en ön sıralarda yer alıyoruz. Dünya sıralamalarında da ilk yüze girmeyi hedefliyoruz. Bu konuda başarı gösteren herkese teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından SDÜ Mühendislik Fakültesi Kimya Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Gönen, Teknogirişim desteği alan “Platin, Pladyum, Rodyum’un Atık Katalik Konvertörden Geri Kazanımı” isimli projesi hakkında bilgi verdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler