YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

"Teknogirişim Sermayesi Desteği Ve Başarı Örneği" Semineri

Diyarbakır'da, "Teknogirişim Sermayesi Desteği ve Başarı Örneği" semineri düzenlendi.

Diyarbakır'da, "Teknogirişim Sermayesi Desteği ve Başarı Örneği" semineri düzenlendi.

Dicle Üniversitesi (DÜ) Teknoloji Geliştirme Bölgesi ve Teknoloji Transfer Ofisi işbirliğiyle DÜ Kongre Merkezi'nde düzenlenen seminerde konuşan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Şube Müdürü Gülgün Çelik, "Teknogirişim Sermayesi Desteği" programının, 5746 sayılı kanun kapsamındaki destek programlarından biri olduğunu, ilk kez 2009 yılında Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nca uygulanmaya başladığını söyledi.

Bu desteğin, genç girişimcilerin teknoloji ve yenilik odaklı iş fikirlerini, katma değer ve nitelikli istihdam yaratma potansiyeli yüksek teşebbüslere dönüştürebilmesini teşvik için uygulanan teminatsız ve geri ödemesiz bir hibe destek programı olduğuna dikkati çeken Çelik, şöyle dedi:

"Bu program ile ülkemizde nitelikli girişimciliğin özendirilerek, bu girişimciler tarafından uluslararası rekabet gücü olan, yenilikçi, teknoloji düzeyi yüksek ürün ve süreçleri geliştirebilen firmaların oluşturulmasını hedefliyoruz. Söz konusu destek ile ülkemizde bilgi yoğun ve yenilikçi girişimcilik konusundaki farkındalığın artırılmasının yanında yüksek eğitimli, nitelikli gençlerin iş hayatına kazandırılması da sağlanacaktır. Hedef kitlemiz, örgün öğretim veren üniversitelerin herhangi bir lisans programından bir yıl içinde mezun olabilecek durumdaki öğrenciler ile yüksek lisans veya doktora öğrencilerinin yada lisans, yüksek lisans veya doktora derecelerinden birinden ön başvuru tarihinden en çok 5 yıl önce mezun olmuş kişiler. Bu özelliği taşıyan kişiler bize başvurabilirler."

Mühendislik Fakültesi Dekanı ve Dicle Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Mehmet Akın ise, mühendisliğin eskiden, hesap kitap bilen anlamına geldiğini, ancak günümüzde mühendisliğin anlamının da değiştiğini belirtti.

Prof. Dr. Akın, eskiden cebire dayalı olan mühendisliğin günümüzde bilgisayar destekli hesaplama, bilgisayar destekli tasarımlara dönüştüğünü vurgulayarak, "Artık zaman, proje hazırlayabilme ve proje kazanma zamanıdır" diye konuştu.

DÜ Ziraat Fakültesi Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Sema Başbağ ve Yard. Doç. Dr. Remzi Ekinci, girişimci destek programına başvuru süreçleri ile ilgili bilgi verdi.

Muhabir: Sema Kaplan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler