YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Teknogirişimin 100 bin lira hibe desteğine başvuru bekleniyor

Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) Genel Sekreteri Erkan Ayan, Türkiye'nin sahip olduğu yüksek eğitimli nitelikli...

Teknogirişimin 100 bin lira hibe desteğine başvuru bekleniyor

Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) Genel Sekreteri Erkan Ayan, Türkiye'nin sahip olduğu yüksek eğitimli nitelikli gençlerin yenilikçi fikirlerini diğer mekanizmalardan da yararlanarak katma değeri yüksek girişimlere dönüştürmeleri olanağı getiren Bilim,Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yürütülen
'Teknogirişim Sermaye Desteği' fikri olan kişilerin kaçırmaması gerektiğini söyledi.
Doğu Marmara bölgesinin Türkiye’nin AR-GE ve teknoloji üssü olduğunu belirten Genel Sekreter Erkan Ayan, Bilim, Sanayi ve teknoloji Bakanlığı’nın teknolojik girişimciliği destekleme faaliyetlerinden “Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Teknogirişim Sermayesi Desteği Programı” olarak adlandırılan program” özellikle eğitimli gençlerin, girişimcilik temelinde iş yaşamına kazandırılmasını, kendi iş fikirlerini hayata geçirmek üzere desteklenmesini öngördüğünü belirtti. Doğu Marmara bölgesinden bu kurumlara en fazla başvurunun yapılarak bölgenin yenilikçilik kapasitesinin yeni girişimlerle artabileceğini belirtti ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan bilgi almaya davet etti. Konu hakkında özellikle üniversitelerde teknogirişim sermayesi desteği eğitim seminerlerine başladıklarını belirten Genel Sekreter Erkan Ayan, AR-GE ve yenilikçilik konusunda destek programlarından yararlanma düzeyinin gençler arasında gün geçtikçe gelişmesinden memnun olduklarını söyledi.
Bu programla, üniversite eğitimi almış gençlerin özellikle eğitim gördüğü alandaki bilgiye dayalı iş fikirlerini, ticari faaliyet olarak hayata geçirmeleri amaçlanıyor. Bu programdan lisans, yüksek lisans veya doktora düzeyinde eğitimli öğrenciler ve mezunlar yararlanabiliyor.

100 BİN TL DESTEK VAR
Program kapsamında, girişimci adaylarına iş fikri doğrultusunda bir şirket kurduruluyor. Bu yapılırken, söz konusu iş fikrinin hayata geçirilme aşamalarının değerlendirildiği bir iş planı da oluşturuluyor. Bir başka deyişle, girişimciye nasıl bir iş planı hazırlaması gerektiği öğretiliyor. İş planı doğrultusunda şirketini kuran tekno-girişimci, Bilim,Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan karşılıksız mali destek alabiliyor. Şirketin, personel, malzeme, alet/teçhizat/yazılım, seyahat, danışmanlık, hizmet alımı; ofis kira gideri ve ofise ait su, elektrik, ısıtma ve iletişim giderleri gibi maliyetlerin yüzde 75’i karşılanıyor. Bu kapsamda, girişimciye en fazla 100 bin lira oranında destek olunuyor ve bu destek bir yıl süreyle veriliyor.
Erkan Ayan, "Bu programdan yararlanmak istiyorsanız, üniversitelerin örgün öğrenim veren herhangi bir lisans programından bir yıl içinde mezun olabilecek durumda veya yüksek lisans ya da doktora öğrencisi olmanız veya lisans, yüksek lisans ve doktora derecelerinden birini ön lisans, yüksek lisans veya doktora eğitimini bitireli beş yıldan uzun zaman geçmemiş olan kişilerin başvurusu alınmıyor." diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler