Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Teknolojinin Karanlık Yönü: Dijital Dünyanın Karanlık Yüzünde İşlenmiş Korkunç Suçlar

Dijital çağ, insanlığın ilerlemesini sağlayan yeniliklerle birlikte, bilgisayar teknolojileri nedeniyle ortaya çıkan yeni suç türlerini de beraberinde getirdi. Siber saldırılar, bilgisayar virüsleri, hackerlar, kötü amaçlı yazılımlar, uluslararası dijital suçlar ve dahası... Peki biz tüm bunların ne kadar farkındayız?

Teknolojinin Karanlık Yönü: Dijital Dünyanın Karanlık Yüzünde İşlenmiş Korkunç Suçlar

Dünyanın ilk bilgisayar virüsü: Zindana hoş geldiniz!

Dünyanın ilk virüsü aslında çok zararsız bir virüstü; fakat şimdi bile dijital dünyanın baş belası olan virüslerin atası sayıldığı için, korkunç suçların ilham kaynağı olmuştur.

1986'da, Pakistan'ın Lahore kentinde yaşayan iki kardeşin dünyanın ilk virüsünü yazdığını duysaydınız ne tepki verirdiniz? Evet, şaşırtıcı, ama gerçek. Amjad ve Basit kardeşler yazılımlarının lisansız olarak kullanılmasına kızıp 'Brain' adını verdikleri virüsü yazdı. Virüs zararsızdı ve sadece disketler aracılığıyla bulaşıyordu. Yazılımın yasadışı kopyalanmasını tespit edip kullanıcıların ekranında şu yazıyı çıkarıyordu:

Zindan’a hoş geldiniz. ©1986 Brain & Amjad Kardeşler (pvt).
BRAIN BİLGİSAYAR HİZMETLERİ 730 NİZAM BLOK
ALLAMA IQBAL TOWN LAHORE-PAKİSTAN
TELEFON: 430791, 443248, 280530.
Bu VİRÜSE dikkat edin…
Aşılama için bize ulaşın…

Amjad ve Basit yazdıkları virüsün tüm dünyaya yayılabileceğini hesaba katmamıştı. İnsanlar bilgisayarlara sokup çıkardıkları disketler sayesinde Amjad ve Basit'i tüm dünyaya tanıtmıştı.

Hackerlar TJX saldırısında 94 milyon insanın kredi kartı bilgisini ele geçirdi

2007’de, Amerika’daki T. J. Maxx and Marshalls ve Avrupa’daki T. K. Maxx’ın ana şirketi TJX’e yapılan siber saldırıda hackerlar 45 milyondan fazla müşterinin kredi kartı bilgilerini çaldı.
Bu korkunç saldırı, o zamana dek yapılmış en büyük perakende mağaza saldırısı demekti. Daha korkunç olan ise şuydu: Davanın ilerleyen aşamalarında, bilgileri çalınan kurban sayısının 94 milyon olduğu ortaya çıktı!
Şirketin yaklaşık zararının 1 milyar dolar civarında olabileceğini belirten uzmanlar, şirketin borsada kaybettiği değer ve itibar kaybının ise buna dahil olmadığını söyledi... St. Petersburg'daki evinden Citibank'ın 10,7 milyon dolarını çalan adam: Vladimir Levin

Vladimir Levin 1994'te, Rusya'da St. Petersburg'daki evinden gerçekleştirdiği soygunda Citibank'ın tam 10,7 milyon dolarını çaldı. Çaldığı parayı Finlandiya, ABD, Almanya, Hollanda ve İsrail'deki bankalara yatıran Vladimir, o dönem şu soruyu da ortaya çıkarmıştı.

Bu suçu kim araştıracak ve yargılayacak? Rus polisi mi? CIA mı? Finlandiya, ABD, İsrail, Almanya veya Hollanda polisi mi?

Vladimir suçu Amerika'da işlemişti, ama hayatı boyunca Amerika'ya adım atmamıştı!

Tehlike bir tık ötemizde

Kötü amaçlı internet yazılımları (malware) her geçen gün hayatımızı daha fazla tehdit ediyor.
Araştırmacılar, modern malware virüslerinin %90'lık bölümünün daha önce hacklenen popüler bir internet sitesi üzerinden yayıldığını keşfetti. İçlerinde dünya genelinde büyük bir ziyaretçi portföyüne sahip sitelerin de bulunduğu çok sayıda büyük şirketin internet sitesi suçlular tarafından ele geçirilirken, bu şirketler bilmeden de olsa masumca maç sonuçlarını veya piyasa bilgilerini görmek için sitelerine uğrayan kendi müşterilerine de virüs bulaştırdı.

Ürküten rakamlar, ürküten sonuçlar

Alman teknoloji araştırma şirketi Av-Test'in tahminlerine göre internette başıboş dolaşan 49 milyon malware bulunmakta. 2011'de McAfee her ay iki milyon yeni virüsü tespit ettiğini duyururken, 2013'e gelindiğinde Kaspersky her gün yaklaşık 200.000 malware tespit edip yok ettiğini duyurdu.
Akıllara bu kadar sistematik ve yoğun saldırılan nasıl yapıldığı sorusunu getiren bu rakamlar, organize suç örgütlerinin AR-GE merkezlerinin boyutları hakkında da fikir veriyor. ABD'de Consumers Union'un yaptığı araştırma her yıl ABD'de bu yazılımlar yüzünden vatandaşların 2,3 milyar dolar zarara uğradığını söyledi. Üstelik bu sayının her geçen yıl daha da arttığını ve günlük yaşamı tehdit eder hâle geldiğini belirtti. Teknolojinin karanlık yönünü keşfedin!

İnternetin derinliklerinde nelerin gizli olduğunu merak ediyor musunuz? Milyon dolarlık şirketlerin neden en gizli kayıtlarını halen kâğıt ortamında tuttuğunu ya da? Marc Goodman sizi internetin karanlık dehlizlerinde bir yolculuğa çıkarıyor! Kitabı incelemek için tıklayın.

Djital Dünyanın Karanlık Yüzünü Keşfetmek İçin Tıklayın

.

YORUMLARI GÖR ( 0 )

En Çok Aranan Haberler