YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Teknolojisini Kopyaladığı Ülkelere Makine Satıyor

Metal işleme teknolojileri alanında Türkiye’nin önemli markalarından biri olan Akyapak Makineleri'nin Genel Müdürü İbrahim Harman,...

Teknolojisini Kopyaladığı Ülkelere Makine Satıyor

Metal işleme teknolojileri alanında Türkiye’nin önemli markalarından biri olan Akyapak Makineleri'nin Genel Müdürü İbrahim Harman, kopyalama yöntemi ile başladıkları sektörde, kopya yapılan ülkelerin kendilerinden mal alır hale geldiğini söyledi. Sektörde İtalya ve Avrupa’yı geride bıraktıklarının altını çizen Harman, Çin’in ise kendilerine rakip olamayacağını savundu.

İbrahim Harman, İdari İşler Müdürü Murat Kutlay, Finans Müdürü Süleyman Sakallı, İnsan Kaynakları Müdürü Funda Ateşci ve Reklam ve Halkla İlişkiler Müdürü Sedat Beriş ile Almira Otel’de basın toplantısı düzenledi. Akyapak’ın 50 yılını değerlendiren Harman, yüksek kaliteli metal bükme, kesme ve delme makineleri ile 5 kıtada 82 ülkeye ihracat yaptıklarını dile getirdi.

1962 yılında Bursa’da kurulan firmanın, dünya çapında tanınır hale geldiğini belirten Harman, Akyapak Makineleri'nin otomotiv, denizcilik, havacılık, inşaat, ısıtma-soğutma, enerji, petrokimya, savunma sanayisi gibi küresel ekonomiye yön veren pek çok alanda müşterilerine yüksek kaliteli üretim ve uygulama çözümleri sunduğunun altını çizdi.

Harman’ın verdiği bilgiye göre, Mitsubishi, Mercedes, Harley Davidson ve Rolls Royce gibi dünya devlerinin fabrikalarında, Tai ve Roketsan ile Türk havacılık ve savunma sanayilerinde Akyapak makineleri çalışıyor.

2011 yılında hedefledikleri yüzde 30 büyümeyi yakaladıklarının altını çizen Harman, bu yıl içinde aynı oranda büyüme öngördüklerini dile getirdi. Türkiye’nin yüzde 3-4 büyüme hedeflediği bir ortamda kendilerinin yüzde 30 büyüme hedefini geçeceklerini belirten Harman, geçtiğimiz yıl elde edilen 22 milyon euro cironun da bu yıl 28 milyon euroya çıkmasını beklediklerini kaydetti.

2009 yılında başlayan ekonomik krizin etkisiyle Afrika, Güney Amerika ve Asya pazarlarına yöneldiklerini ifade eden Harman, üretimin yüzde 25’nin ihraç ettiklerini vurguladı. Delik delme makinelerini Türkiye’de sadece Akyapak’ın ürettiğine dikkat çeken Harman, yerlilik oranlarının ise yüzde 60 olduğunu belirtti.

“KOPYALADIĞIMIZ ÜLKELERE ÜRÜN SATIYORUZ”

Sektörün durumu hakkında da bilgi veren Harman, şunları ifade etti: “Türkiye olarak makine konusunda İtalya ve Avrupa’yı geçmiş durumdayız. İlk başta kopyalama ile başlamıştık ama şuan kopyaladığımız ülkeler bizden ürün alır hale geldi. Günde 100’ün üzerinde internetten teklif istiyorlar. En çok teklif ise Uzakdoğu ülkelerinden geliyor. Herkes Çin’den korkuyor ama ben en büyük makinelerimden birini Çin’e sattım. Kopyalanmasından korkmuyorum çünkü onların bizim teknolojimize ulaşması mümkün değil. Aramızda 20 yıl fark var.

Bu yıl için 2 milyon 500 bin euro yatırım planlarının bulunduğunu anlatan Harman, Ar-Ge’ye ise 500 bin euro yatırım yaptıklarını ifade etti. Harman, 22 kişilik Ar-Ge kadrosunun her gün yeni makineler geliştirdiğini sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler