İSTANBUL (İHA) - Türkiye Tekstil Sanayii İşverenleri Sendikası (Tekstil İşverenleri) ile Türkiye Vakıflar Bankası arasında, sendika üyesi kuruluşlara uygun koşullarda kredi sağlanmasına ilişkin kredi protokolü bugün imzalandı.
Protokole göre Tekstil İşverenleri, değişik bankalarda değerlendirdiği likiditesinin 100 milyon dolarlık bölümünü 6 ay vadeli mevduat olarak Türkiye Vakıflar Bankası'nda değerlendirecek. Karşılığında Türkiye Vakıflar Bankası da, kredibilite koşulları uygunsa, sendika üyesi firmalara uygun faiz oranı ve vadelerle kredi kullandıracak.
Türkiye Vakıflar Bankası ile imzalanan protokolün ardından açıklamada bulunan Tekstil İşverenleri Yönetim Kurulu Başkanı Halit Narin global ekonomik krize dikkat çekerek, "Dünyada ve Türkiye'de etkileri giderek artan ekonomik kriz, müesseselerin ayakta kalabilmek için ihtiyaç duyduğu kaynak sorununu ülke gündemlerinin ilk sırasına yerleştirmiş bulunmaktadır. Ülkemizde de işletmelerimizin ihtiyaç duyduğu kaynağı temin edecek finans sektörü de, ne yazık ki müesseseleri fonlayacak krediler için gerekli olan nakdi kaynağı temin etmekte güçlük çekmektedirler. Bu dönemde tüm kurum ve kuruluşlar, sanayici, esnaf ve KOBİ'lere katkı sağlamak için bütün güçlerini ortaya koymak zorundadır. Zaman, iş yapma zamanıdır. Bankacılık sektörü, sistemin açılması bakımından anahtar konumdadır" dedi. Türkiye Tekstil Sanayii İşverenleri Sendikası olarak üyelerine destek vermek istediklerini belirten Narin, "Sahip olduğumuz fonlardan bir bölümünü daha finans sistemine nakdi kaynak sağlamak amacıyla Türkiye Vakıflar Bankası'nda 6 aylık mevduata dönüştürmüş bulunmaktayız. Türkiye Vakıflar Bankası, üyelerimizin kredi başvurularını değerlendirerek, kredibilite koşulları uygunsa teşkilatımızın üyelerine kredi kullandıracaktır" diye konuştu. Narin şöyle devam etti: "Daha önce Türkiye İş Bankası ile başladığımız ve şimdi de Türkiye Vakıflar Bankası ile sürdürdüğümüz bu sistemde, yabancı para cinsinden nakdi kredi, TL ve gayri nakdi kredi gibi ihtiyaç duyulan kaynakların tüm üyelerimizin yararına sunulmasını istedik. Bu ortak çalışmada, döviz, TL, gayri nakdi kredi gibi enstrümanların olduğu geniş ve faydalı bir modeli ortaya koymaya çalışıyoruz. Dileğimiz, bu sistemin tüm üyelerimize katkı sağlaması ve Türk özel sektörünün üstüne düşen sorumluluğu yerine getirerek işletmelerin desteklenmesini sağlamak amacıyla harekete geçmesidir."