HABER

Tekstil sektöründe yatırım stratejileri

BURSA (İHA) - Türkiye'nin tekstil sektöründeki sorunları aşabilmesi için artık kendi modasını üretip, markalaşma çalışmalarında eğitimli, sanatkar insanlar yetişmesi gerektiği belirtildi.

TÜBİTAK'la Uludağ Üniversitesi işbirliği ile düzenlenen iki gün sürecek seminerde, öğretim üyeleri ve sanayiciler, tekstilin yatırım stratejilerini ve sektörün problemlerini masaya yatırdılar. TÜBİTAK'ın Bursa Test ve Analiz Laboravutavı Tesisleri'nde düzenlenen "Tekstil Sektöründe Yatırım Stratejileri" konulu sempozyumda konuşan Uludağ Üniversitesi Tekstil Bölümü Başkanı Prof. Dr. Rıfat Alpay, sanayi ve üniversitelerin işbirliğine temas ederken, bu birlikteliğin önemini vurguladı.

"TÜRKİYE FASONLUKTAN VAZGEÇMELİ" İSKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Konukoğlu da, İtalya ve İngiltere gibi Türkiye'nin de artık tekstilde kendi modasını üretmek zorunda olduğunu vurguladı. Ttekstilde bir adım ileri, bir adım geri adımlarla yüründüğünü belirten Konukoğlu, "Türkiye, tekstilde önemli bir kapasiteye sahip. Ancak, artık makineye yatırım yapılır gibi insana da yatırım yapmak zorundayız. Eğitimli sanatkar insanlarımızla Türkiye kendi modasını üretmeli, fasonculuktan vazgeçmeli" dedi.

"TEKSTİLİN SORUNLARI HÜKÜMETLERCE ELE ALINMALI" Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İlker Parasız ise, Avrupa Birliği'nin Doğu Avrupa ve Akdeniz Ülkeleri tekstil ve konfeksiyon sektörlerindeki ticari açılımı ve Türk tekstil sektörü üzerindeki etkileri konusunda görüşlerini aktardı. Sempozyumda diğer konuşmacılar da, Türk ekonomisinin büyümeye geçiş dönemi ile paralel olarak, önümüzdeki yıllarda tekstil sektöründe yatırım ihtiyacı eksikliğininin ön plana çıkacağını savundular. Panelistler ayrıca, Türk ekonomisi ve endüstri açısından özellikle istihdam ile ihracat konularında tartışılmaz bir öneme sahip olduğu belirtilen tekstil sektörünün sorunlarının hükümetlerce ele alınması gerektiğini de dile getirdiler.

En Çok Aranan Haberler