Salih ÜÇTEPE/ADANA, Merkez Yüreğir İlçesi Kışla Mahallesi'nde oturan emekli Ahmet Hançer'i geçen 9 Şubat'ta ev telefonundan arayarak kendisini polis olarak tanıtan kişi, "Bir örgüt senin kimlik bilgilerini ele geçirmiş. Bir bankadan senin adına 35 bin TL'lik kredi çekmeye çalışırken biz durdurduk. Bunları yakalamak için aradık. Cep telefonu numaranı ver" dedi. Bunun üzerine Hançer cep telefonu numarasını arayan kişiye verdi. Bir süre sonra cep telefonu ile Ahmet Hançer'i arayan bir kişi kendisini savcı olarak tanıtarak yine bilgilerinin terör örgütü tarafından ele geçirildiğini söyledi. Kendisini savcı olarak tanıtan kişi soruşturma hakkında da bilgiler vererek Hançer'e evinde para altın ne gibi yatırımlarının olduğunu sordu. Hançer'in oğlunun düğünü için biriktirdiği altınlar olduğunu söylemesi üzerine dolandırıcı, altınları bozdurarak parayı söyleyeceği yere getirmesini söyledi. Bunun üzerine Hançer altınları bozdurarak 9 bin 440 TL parayı dolandırıcının dediği yere götürüp bıraktı.
FOTOĞRAF DA ÇEKTİRDİLER
Parayı bıraktıktan sonra arayan dolandırıcı bu sefer Hançer'e bir bankaya giderek kredi çekmesini söyledi. Bunun üzerine Hançer, bir bankaya 3 bin TL kredi başvurusunda bulundu. Hançer, tekrar arayan dolandırıcıya kredinin bir gün sonra çıkacağını söyleyince dolandırıcı Hançer'e bir kuyumcuya giderek altın almasını istedi. Hançer, mahallede tanıdık kuyumcusundan 1 cumhuriyet altını alarak evine döndü. Bir gün sonra arayan dolandırıcı kendisini savcı olarak tanıtarak, "3 bin TL'lik krediyi iptal et 30 bin çek" dedi. Hançer, bankaya giderek 11 bin TL kredi çekti. Parayı aldıktan sonra bankadan çıkan Hançer, dolandırıcıyı arayarak 10 bin TL çektiğini söyledi. Bunun üzerine dolandırıcı, "8 adet fotoğraf çektir. Çektiğin parayla altını yanına al. Taksiyle Yüreğir Otogarı'nın oraya gel" diye talimat verdi. Fotoğraf çektiren Hançer, dolandırıcının tarif ettiği yere parayı ve altınları bıraktı. Telefondaki dolandırıcı "Arkanı dön uzaklaş. Telefonu kapatmadan cebine koy" diye talimat verdi. Uzaklaşan Hançer, daha sonra parayı bıraktığı yere geldi ancak paranın bıraktığı yerde olmadığını gördü. Gün içerisinde Hançer, kredi kartından da 2 bin TL çekerek dolandırıcının söylediği hesaba yatırdı. Ahmet Hançer, kendisini savcı olarak tanıtan kişiyi arayıp ulaşamayınca dolandırıldığını düşünerek polise başvurdu.
PERUK TAKMIŞ
Geçen şubat aylarda ard arda gelen dolandırıcılık olayları nedeniyle polis harekete geçti. İkram Avni adlı kişiyi kendini savcı ve polis olarak tanıtıp dolandırmaya çalışan Talha Can, parayı alırken suçüstü yakalandı. Kamera kayıtlarını inceleyen polis, peruk takarak kendini gizleyen Talha Can ve arkadaşı Ahmet Ergün'ün aynı yöntemle emekli Ahmet Hançer'i de dolandırdığı belirledi. Nöbetçi mahkemeye çıkarılan Talha Can tutuklanırken Ahmet Ergün tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Savcı, 2 şüpheli hakkında da nitelikli dolandırıcılık suçundan 7 yıla kadar hapis cezası istemiyle Adana 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ne dava açtı.
Suçlamaları kabul etmeyen şüpheliler önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak. Talha Can hakkında benzer suçlardan ayrıca Asliye Ceza Mahkemesi'ne 2 dava daha açıldı.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz