Dolayısıyla, telefon ekranları, uygulama kodları, kablosuz ağ vericileri gibi detaylar giderek daha fazla enerji talep ederken telefonların pilleri yerinde saydığı için, her geçen gün daha fazla insan, telefon, tablet ve diğer mobil cihazların şarjının çok hızlı tükendiğinden şikayet ediyor.
Oysa şu çok basit tavsiyelerimize kulak verecek olursanız, mobil cihazlarınızın şarjının, iki üç kat daha uzun dayandığına şahit olacaksınız.
1- Ekrana değil depolama alanına dikkat
Telefonların en çok enerji tüketen bileşeni olarak ekranlar gösterilir. Bir açıdan bu doğru bir uyarı. Ancak unutmamalsınız ki, ekranlar 24 saat boyunca açık kalmıyor. Oysa telefon ekran kapalıyken bile enerji tüketmeye devam ediyor. Hem de ışık hızıyla! Peki bunun sebebi nedir?
Aslında telefonun en önemli enerji kara deliği, dahili depolama alanıdır. Kablosuz ağı (Wi-Fi) Bluetooth’u, GPS’i kapatsanız bile şarjınızın hızla eridiğine şahit oluyorsanız, telefonunuzun dahili depolama alanına kaydettiğiniz fotoğraflarınıza, videolarınıza, uygulamalarınıza ve SMS’lerinize bir göz atmanızı öneririz. Bu içeriklerin sayısı arttıkça, telefonun dahili depolama alnı durduğu yerde benzin yakmaya başlar. Hatta giderek daha fazla yazar zira dahili depolama alanı, çok hızlı erişim için tasarlanmış bir alandır ve sürekli aktif olması için enerjiyle beslenir. İçine depoladığınız her bir bit için telefonunuz ekstra enerji yakmaya başlar.
- Gereksiz SMS’lerin hepsini silin. Depoladığınız fazla SMS’lerin ne kadar çok enerji yaktığına inanamayacaksınız.
-Uygulamaları telefonun dahili alanına değil, SD Karta kurun veya “medya alanına” taşıyın. Android’de uygulama kontrolü menüsü içinde bunun için özel bir düğme bulunuyor. Bazı uygulamalar, çalışmak için dahili depolama alanında olmak isterler ama Facebook veya benzeri, hayati olmayan, hatta medya alanına taşınmayı kabul eden tüm uygulamaları medya alanına veya harici SD karta taşıyın, hiç acımayın.
-Fotoğraf ve videolarınız dahili bellekte mi duruyor? Hayat sizin çok zor geçecek demektir. Tüm fotoğraf ve videolarınızı ya harici depolama alnıan yükleyin ya da bilgisayarınıza yedekleyip silin, veya bir bulut servisine taşıyın, telefonunuzdan uzaklaştırı ama sakın dahili depolama alanına fotoğraf ve video doldurmayın.