HABER

Telekulağa ilginç çözüm

Telekulak iddiaları uzun süredir gündemdeki yerini korurken Denizlili bir tekstil firması, ilginç bir kumaş üretti

Telekulak iddiaları uzun süredir gündemdeki yerini korurken Denizlili bir tekstil firması, ilginç bir kumaş üretti. İntihar eden Denizli’nin tanınmış işadamlarından Osman Nuri Sözkesen’in sahibi olduğu firmanın ürettiği kumaşın elektromanyetik dalgaları geçirmediği belirtildi. Kumaştan üretilen cep telefonu kılıfına “Kulağı Kesik” adı verildi.

Türk Patent Enstitüsü’nden patenti alınan, üniversite onaylı ve TÜBİTAK Sanayi AR-GE Projeleri Destekleme Programı Kapsamında yapılan üretilen kumaştan üretilen cep telefonu kılıfının, sinyal kesici özelliği ile telefon dinlemelerine çözüm olacağı belirtildi. Cep telefonu kılıfı kullanıldığında, telefonun dinlenemeyeceği ve uydudan yer tespitinin yapılamayacağı kaydedildi.

Elektronik cihazlardan yayılan radyasyon, insan sağlığı için ciddi bir tehlike oluştururken, Denizlili bir tekstil firması, ürettiği kumaş ve cep telefonu kılıfı ile gerek telefon dinlemelerine gerekse de elektronik dalgaların insan sağlığı üzerindeki etkilerine karşı çözüm olmaya hazırlanıyor. Türk Patent Enstitüsü’nden patenti alınan ve cep telefonu kılıfı olarak da “Faydalı model” patenti alınan kumaşın özellikle cep telefonlarının elektromanyetik

dalgalarını geçirmeyecek şekilde üretildiği belirtildi.

-“HER DERDE DEVA”-

Hava ve su geçirmediği belirtilen kumaşın kullanım alanları “Elektromanyetik dalgalardan etkilenen tüm cihazların izolasyonunda, Baz istasyonlarına yakın olan evlerin çatı ve pencerelerinde, hastanelerde röntgen ve MR odalarının izolasyonunda, bu alanlarda görev yapan sağlık personelinin kıyafetlerinde, uçak kabinlerinde, otobüs ve otomobillerin ABS fren tertibatı, sinyalizasyon üniteleri izolasyonunda, yüksek gerilimli elektrik hatları altındaki yaşam yerlerinin izolasyonu” olarak sıralandı. “Kulağı Kesik” adı altında üretilen ve cep telefonu sinyalini engelleyen cep telefonu kılıfının kullanım alanları olarak da “Uçaklar, askeriye, emniyet güçlerinin çalışma alanları, terörle mücadele edilen aktif alanlar , okullar, konferans ve toplantı salonları, güvenlik hassasiyeti yüksek olan konsolosluklar, bakanlıklar, bebeklere yakın olan yerler ve çocuk yatak odaları, camiler, hacı adaylarının tavaf ettikleri alanlar” şeklinde sıralandı.

Üniversite onaylı ve TÜBİTAK Sanayi AR-GE Projeleri Destekleme Programı Kapsamında geliştirilen kumaştan üretilen cep telefonu kılıfının kullanımı durumunda telefona kayıtlı bilgilerin zarar görmediği de belirtildi.

YORUMLARI GÖR ( 0 )

En Çok Aranan Haberler