ADANA (İHA) - Sabancı Holding'in Adana'daki otomotiv tesisi Temsa 50. bininci aracın üretimini gerçekleştirdi. Temsa Genel Müdürü Mehmet Buldurgan, kalıcı bir master planına ihtiyaç duyduğunu belirttiği sektöre, Ar-Ge ve yurt dışı tanıtım fuarları konularında daha çok destek verilmesi gerektiğini söyledi.
Küçük kamyon, minibüs, midibüs ve otobüs üretimi yapan Temsa bugün 50. bininci aracını üretim bandından çıkardı. Akşam vardiya bitiminden sonra toplanan işçilerinde bulunduğu bir törenle banttan çıkarılan son araç "Powerbus" marka midibüs oldu. Temsa yöneticileri, 50 bininci aracı üreten işçilerle birlikte aynı heyecan ve mutluluğu yaşadı.
Temsa Genel Müdürü Mehmet Buldurgan, törende yaptığı konuşmada, kurumun özellikle son 6 ayda önemli başarılar yaşadığını belirtti ve hedeflerini anlatı. Bin 400 çalışanı bulunan şirketin bu yıl TSE OHSAS 18001 İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Belgesi'ni alarak sektörde bu alanda 'ilk' olduklarını ifade eden Buldurgan, bir süre önce de Çukurova Üniversitesi, TÜBİTAK ve Üniversite Sanayi Araştırma Merkezi ile yapılan işbirliği protokolünün marka olma yolunda atılmış adımlar olduğunu söyledi. 7 şirketin faaliyete başladığı ve bin kişinin istihdam edilmesi planlanan ve Temsa'ya üretim yapacak Adana Yan Sanayi Merkezi'nin ise bir başka önemli adım olduğunu belirten Buldurgan, "Yine bu yıl başından itibaren ürettiğimiz bütün araçlara istisnasız her koltuğa emniyet kemeri taktık. Bunu, bir yasal yaptırım olmamasına rağmen sosyal sorumluluğa verdiğimiz önemle yapıyoruz" diye konuştu. Buldurgan Temsa'nın ihracatının artarak süreceğini kaydederek "Geçen yıl 60 milyon dolar ihracat gerçekleştirdik. Bu yılki hedefimiz ise 100 milyon dolar. İhracat başarılarımız ile sayısı 51 olan Dış Ticaret Sermaye Şirketleri arasına girdik. Başarılarımız tüm alanda sürecek. Biz daha yeni başlıyoruz. Bizi izlemeye devam edin" dedi.
Temsa Genel Müdürü Mehmet Buldurgan, otomotiv sektörünün daha çok desteklenmesi çağrısında bulundu. Buldurgan şunları söyledi:
"Markasını geliştiren, yeni ürün tasarlayan hatta ulusal marka olan üreticiler için Ar-Ge teşviği ve yurtdışı fuar, tanıtım desteği artmalı, hızlanmalı ve otomotiv sektörünün bu alanda önceliği olmalıdır. Ve en önemlisi, sektörümüzün uzun vadeli kalıcı bir master planına ihtiyacı olduğu aşikardır. Sektör önünü görebilmeli. Bu konuda tüm yetkilileri daha duyarlı olmaya davet ediyorum."
Bin 400 çalışanın bulunan ve 58 bin 500 metrekaresi kapalı olmak üzere 400 bin metrekarelik alanda kurulu Temsa tesisi, yılda tek vardiya ile bin otobüs, bin midibüs ve 13 bin küçük kamyon üretim kapasitesine sahip. "Temsa Powerbus" ile iç pazarda etkinliğini artıran şirket, "Temsa Opalin" adlı otobüsü ile de dış pazarda adından söz ettiriyor. Temsa, amiral gemisi olarak kabul edilen "Temsa Diamond" marka otobüslerin 2005 modelini ise önümüzdeki Ağustos ayında üreterek, hem dış pazarda hem de iç pazarda iddiasını sürdürecek.