HABER

TEOG kaldırıldı. TEOG yerine hangi sistem geliyor?

TEOG kaldırıldı haberi eğitim dünyasının gündemine yerleşti. TEOG'un yerine hangi sistem gelecek? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni sistemin nasıl olacağına dair ellerinde çalışmanın olduğunu ifade etti.

TEOG kaldırıldı. TEOG yerine hangi sistem geliyor?

Öğrencilerin merakla beklediği TEOG kaldırıldı mı sorusunun cevabı netleşti. TEOG kaldırıldı. Öğrencilerin kaderini belirleyen TEOG sınavı ile sorular sorulmaya devam ediyordu. TEOG kaldırılacak mı merak ediliyordu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan TEOG'un yerine gelecek yeni sistemin nasıl olacağına dair ellerinde çalışmanın olduğunu ifade etti. Üniversite giriş sistemiyle ilgili de çalışmalarının olduğunu açıklayan Erdoğan üniversiteye giriş sınavıyla ilgili bir değişiklik olup olmayacağı yönündeki soruya şu yanıtı verdi: "O da olacak, o konuda da çalışılıyor." dedi.

TEOG KALDIRILDI

TEOG'un kaldırılmasının ardından TEOG yerine hangi sistem gelecek merak ediliyor. Öğrencilerin TEOG kaldırıldı haberi sonrası kafası karışık. MEB müsteşarı Yusuf Tekin tarafından TEOG'un kaldırılmasıyla ilgili olarak "Sınavsız model seçeneği değerlendiriliyor." ifadelerine yer verildi. MEB müsteşarı Yusuf Tekin’in gerçekleştirdiği açıklamasında, "Liselere geçişte sınavsız bir dönem başlayacak. Çalışma grubu oluşturuldu. Kasım ayında TEOG'un yapılıp yapılmayacağı kamuoyu ile paylaşılacak." cümlelerine yer verildi. Yusuf Tekin, yeni modelin Cumhurbaşkanı'na sunulacağını söyledi. Yusuf Tekin, konuyla ilgili Çarşamba günü açıklama yapılacağı sözleri kaydedildi.

TEOG YERİNE HANGİ SİSTEM GELECEK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın TEOG açıklaması sonrası Milli Eğitim Bakanlığı öğrencileri evine en yakın okula otomatik yerleştirecek sistemi tamamlamak için çalışmalarına hız verdi. Sisteme göre; TEOG kalkacak öğrenciler evlerine en yakın okullara yönlendirilecek. Bazı liseler için özel bir sınav da düşünülüyor. Her yıl 1.3 milyon öğrencinin katıldığı TEOG sınavı kaldırılması planlanıyor.

TEOG NEDİR?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı (TEOG), 8.sınıf öğrencileri için yapılmakta olan sınavın kısa adıdır. TEOG sınavında, Türkçe, matematik, fen bilimleri, yabancı dil, din kültürüve ahlak bilgisi ve T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük derslerinin öğretim programlarında yer alan kazanımlarını öğrencilerin elde etme seviyesinin ölçülmesi amacıyla çoktan seçmeli soruların yer alacağı ortak sınavlar uygulanır.

TEOG PUANI NASIL HESAPLANIR?

Ortak sınavlarda alınan puanlar ilgili dersin birinci veya ikinci yazılı puanı olarak e-Okul Sistemi’ne girilir ve yıl sonu başarı puanı hesaplamasına dahil edilir. Her dönem yapılan ortak sınavlar sonucunda derslerin AOSP puanları; Türkçe, matematik, fen bilimleri dersleri için dört; T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, yabancı dil ile din kültürü ve ahlak bilgisi dersleri için iki katsayısı ile o dersin puanı çarpılarak hesaplanır. Ortaöğretime yerleştirmeye esas puan hesaplamasında; öğrencilerin; 6, 7 ve 8’inci sınıf yıl sonu başarı puanları ile 8'inci sınıf AOSP’si toplanacak, elde edilen toplam puan ikiye bölünerek merkezi sistemle öğrenci alımında kullanılan “ortaöğretim kurumlarına yerleştirmeye esas puan” hesaplanır.

YORUMLARI GÖR ( 0 )

En Çok Aranan Haberler