HABER

TEOG puan hesaplama 2017 robotu MEB'de

TEOG puan hesaplama 2017 robotu merak ediliyor. TEOG'un ardından öğrenciler alacakları puanları hesaplayarak öğrenmek istiyor. Burada en büyük yardımcı ise MEB'in TEOG puan hesaplama robotu oluyor.

TEOG puan hesaplama 2017 robotu MEB'de

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) I. dönem sınavları 23-24 Kasım tarihlerinde yapılıyor. Bu sınavlarda öğrenciler uzun süredir yaptıkları çalışmaların karşılığını almayı hedefliyor. TEOG sınavlarının hemen ardından sonuçlar açıklanmayacağı için öğrenciler TEOG puan hesaplama işlemini araştırıyor. TEOG puan hesaplama 2017 yılında da aynı formülle gerçekleştiriyor. Sınav belirlenen tarihlerde iki oturum olarak gerçekleştiriliyor. İlk günde Türkçe, Matematik, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi sınavlarına giren adaylar, ikinci günde ise Fen Bilimleri, T.C. İnkilap Tarihi ve Yabancı Dil sınavlarına girecekler. Tüm sınavların tamamlanmasının ardından bu kez sınav sonuçlarının açıklanması beklenecek. Ancak sonuçların açıklanması 2017 Ocak ayını bulacak. Bu sürede öğrenciler TEOG puan hesaplama işlemleri ile uğraşacak. TEOG puan hesaplama 2017, öğrencilerin alacakları notu/puanı öğrenmelerine yardımcı olacak. Üstelik artık TEOG puan hesaplama MEB üzerinden yapılabiliyor. "TEOG puan hesaplama nasıl yapılıyor?" ve "MEB TEOG puan hesaplama robotuna nasıl ulaşabilirim?" sorularının yanıtı haberimizdedir.

TEOG PUAN HESAPLAMA MEB'DE

TEOG puan hesaplama işlemi için MEB'in hizmetinden yararlanabilirsiniz. MEB'in Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü sayfasını kullanarak TEOG puan hesaplamanızı yapabilirsiniz. Bu hizmet için aşağıdaki linke tıklayabilirsiniz.

TEOG puanınızı hesaplamak için tıklayın

SINAVIN DEĞERLENDİRİLMESİ

a. Ortak sınavlara katılacak olan öğrencilerin puanı tek puan türünde hesaplanacaktır.

b. Her soru eşit ağırlığa sahip olacaktır.

c. Her adayın cevap kâğıdı, optik okuyucuyla okutulacaktır.

ç. Her test için doğru cevap sayıları esas alınarak ham puanlar hesaplanacaktır.

d. Yanlış cevap sayısı doğru cevap sayısını etkilemeyecektir.

e. Dönem puanı hesaplamasında kullanılacak olan sınav puanı;

[(Doğru Sayısı / Soru Sayısı) x 100] formülü ile hesaplanacaktır.

f. 8'inci sınıfta her dönem için uygulanan ortak sınavlar sonucunda yapılan hesaplama ile o döneme ait ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı bulunur. Her iki dönem puanının aritmetik ortalaması; ağırlıklandırılmış ortak sınav puanını oluşturur ve yerleştirmeye esas puanda kullanılır.

g. Salon görevlilerince kopya çektiği tespit edilen öğrencilerin, kopya sonucu iptal edilen o dersin sınavı puanla değerlendirilmez. Ancak dönem puanı ve ortaöğretime yerleştirmeye esas puan hesaplamalarında sınav adedi tam olarak alınır.

ğ. Engelinden veya başka bir sebepten dolayı herhangi bir dersten muaf olan öğrencilerin ortak sınav puanı, yıl sonu başarı puanı hesaplamasındaki usullere uygun olarak hesaplanacaktır. Tüm hesaplamalar virgülden sonra dört basamağa kadar yapılacaktır.

h. Soru iptali olması durumunda ilgili soru o ders sınavına katılan bütün öğrenciler için doğru kabul edilerek değerlendirilecektir.

Yıl Sonu Başarı Puanı Hesaplaması

Öğrencinin tüm derslerden aldığı puanların aritmetik ortalaması, o derslere ait haftalık ders saati sayısı ile çarpılarak ağırlıklı yıl sonu puanları hesaplanacaktır. Bu puanların toplamının, o derslere ait haftalık ders saati toplamına bölünmesi ile de yıl sonu başarı puanı elde edilecektir. Puanlama 100 tam puan üzerinden yapılacaktır. Öğrencilerin ortak sınavlardan aldığı puanlar, 8'inci sınıf yıl sonu başarı puanı hesaplamasında da kullanılacaktır.

Ağırlıklandırılmış Ortak Sınav Puanı Hesaplaması

Ortak sınavlar kapsamında, sınavı gerçekleştirilen derslerden alınan puanlar kendi ağırlık katsayıları ile çarpılacaktır. Çarpımların toplamından elde edilen değerin derslerin ağırlık katsayılarının toplamına bölünmesi suretiyle ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı hesaplanacaktır. Puanlama 700 tam puan üzerinden yapılacaktır.

Yerleştirmeye Esas Puanın Hesaplanması

Öğrencilerin 6, 7 ve 8'inci sınıf yıl sonu başarı puanları ile 8'inci sınıf ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı toplanacaktır. Elde edilen toplam ikiye bölünerek yerleştirmeye esas puan elde edilecektir. Puanlama 500 tam puan üzerinden yapılacaktır.

TEOG YEP NEDİR?

TEOG YEP (Yerleştirme puanı) öğrencilerin 6., 7. ve 8. sınıf yıl sonu başarı puanını TEOG sınav puanına eklenip 2'ye bölünmesi ile elde edilmektedir. Bu işlemle elde edilen puan liseye geçişte yerleştirme işleminde kullanılmaktadır.

YORUMLARI GÖR ( 0 )

En Çok Aranan Haberler