YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Tepebaşı Belediye Başkanı Ataç: "AKP'li üyeler,çalışmalarımızın yüzde 80'inin oy birliğiylegeçtiğini söylemiş. Demek bizim meclis kararlarınınyüzde 80'i başarılı, bunu kendi ağızlarıyla söylüyorlar"

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, "AKP'li üyeler, çalışmalarımızın yüzde 80'inin oy birliğiyle geçtiğini söylemiş. Demek bizim meclis kararlarının yüzde 80'i

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, "AKP'li üyeler, çalışmalarımızın yüzde 80'inin oy birliğiyle geçtiğini söylemiş. Demek bizim meclis kararlarının yüzde 80'i başarılı, bunu kendi ağızlarıyla söylüyorlar" dedi.

Ataç, bir kafede düzenlediği toplantıda, 1999 yılında belediye başkanı seçildiği dönemde Tepebaşı bölgesinin küçük bir kasaba görünümünde olduğunu öne sürerek, göreve geldiklerinde alt yapı ve üst yapı hizmetlerinin yüzde 30 oranında olduğunu kaydetti.

Sürdürülen çalışmalar sonunda alt yapı ve üst yapı hizmetleri oranını yüzde 90'lara geldiğini ifade eden Ataç, şöyle konuştu:

"İşe, 'hizmet gitmemiş mahallelere hizmet gidecek' diyerek başladık. Tepebaşı, Türkiye'nin gözde ilçelerinden biri oldu. Kente gelenler günün 2 saatini Odunpazarı'nda geçiriyorsa, 22 saatini Tepebaşı bölgesinde geçiriyor. Odunpazarı bölgesine yılda 3 milyon 500 bin turistin geleceğinden söz ediliyor. Bu, her gün o bölgeye 222 otobüsün gelmesi demektir. Bu mümkün mü- Güneş batınca bu bölgede kimseler kalmıyor. Tepebaşı ise yaşayan bir bölge. Belediyenin binasını sürekli dile getiriyorlar, 'eser yaptık' diye. Bina, 12 milyon liraya ihale edildi ancak 22 milyon lira ödendi. Binanın her yeri akıyor, kokuyor ve pek çok şeyi şartnameye uygun yapılmamış. 3 yıl sonra kazanları değiştirilmek zorunda kaldık. Geçenlerde AKP'li meclis üyeleri bir basın toplantısı yaptı. Üyeler, çalışmalarımızın yüzde 80'inin oy birliğiyle geçtiğini söylemiş. Demek bizim meclis kararlarının yüzde 80'i başarılı, bunu kendi ağızlarıyla söylüyorlar."

-"3 yıl içinde sadece 8 kadrolu işçi çıkarıldı"-

Ataç, bazı mahallelerin oluşturulacak 3. bölgede kalmaları nedeniyle buralara hizmet götürülmediği şeklindeki eleştirilerin olduğunu hatırlatarak, şöyle devam etti:

"Bunlar, gerçeği yansıtmıyor. '3. bölgede kalacak' diye bazı mahallelere hizmet götürmüyormuşuz. Bakın bu mahallelerden biri de Fevzi Çakmak Mahallesi'dir. Onlar 2004-2009 yılları arasında bu mahallede 45 sokağı asfaltlamış ve 8 bin 600 ton asfalt dökmüş. Biz de sadece 2009-2011 arasında 118 sokağı asfaltlamış ve 24 bin 700 ton asfalt dökmüşüz. 'TEKEL işçisine destek verdi, işçisini işten çıkardı' şeklindeki açıklama yapılıyor, AKP'nin yönetime geldiği 2004 yılında 81 kadrolu işçi, işten çıkarıldı ve 633 bin lira tazminat ödendi. Bizim görev yaptığımız 3 yıl içinde sadece 8 kadrolu işçi çıkarıldı."

Emlak vergileri konusundaki açıklamalara değinen Ataç, "Emlak Vergisi'ndeki bu artışlar elbette iyi şeyler değil. Ancak bizi suçlayanlar, Odunpazarı'ndaki örneklere bakmıyor. Çankaya'da bir sokak 2006 yılı değeri 8 lirayken, 2010 yılındaki değeri 240 lira oluyor. Artış, yüzde 3000 gibi ciddi bir artıştır" dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler