YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Terme, teşviksizlik ve sanayisizlikten şikayetçi

Samsun’un Terme ilçesi, teşviksizlik ve sanayisizlikle mücadele ediyor. Çarşamba ve Ünye ilçeleri arasında yer alan...

Terme, teşviksizlik ve sanayisizlikten şikayetçi

Samsun’un Terme ilçesi, teşviksizlik ve sanayisizlikle mücadele ediyor. Çarşamba ve Ünye ilçeleri arasında yer alan ilçe, ekonomik anlamda güçlenmek ve kalkınmak istiyor. İlçenin içinde bulunduğu ekonomik ve sosyal duruma ilişkin bilgi veren Terme Ticaret Odası Başkanı Zeki Cengiz Demirtürk, bölgesel ve sektörel teşvik primlerinden yararlanıp sanayinin gelişmesine katkıda bulunmak istediklerini söyledi.
Pidesi, pirinci, kavak ağaçları, fındığı, sebzesi ve Amazonları ile isim yapan Terme, minibüs pazarında Türkiye’nin kalbi durumunda. Hükümetin destekleriyle tersaneye kavuşan ilçede OWM santrali ve Kastamonu entegre gibi büyük tesisler bulunuyor. Ancak ilçenin önde gelen sanayici ve işadamları, bunların Terme’nin kurtuluşuna yetmeyeceğini düşünüyor. Terme Ticaret Odası Başkanı Zeki Cengiz Demirtürk, ilçenin şehircilikte profesyonel bir şehir planınına, ticarette ise yol haritasına ihtiyacı olduğunu dile getirdi.
Terme’de ekonominin gelişmesi için ilçesinin mutlaka teşvik priminden yararlanması gerektiğini dile getiren Demirtürk, “Bölgesel veya sektörel teşvik istiyoruz. Bize en yakın ilçe olan Ünye bundan çok güzel bir şekilde yararlanıyor. Rekabeti ancak böyle yakalayabiliriz. Biz de bu teşvik avantajlarından faydalanmak istiyoruz. Hayvancılıkta geriyiz. Bu nedenle hayvancılık teşviklerine de ihtiyacımız var. Şuan ilçemizin kurtuluşu, şehir plancılığı, Terme-Ünye organize sanayi bölgesinin başlamaması ve Terme Yüksek Okulu yapılıp kısa zamanda üniversiteye dönüşmesidir. Ekonomimizin gelişmesi için para girdisi sağlanmalıdır. OWM santrali ve Kastamonu Entegre’nin vergi dairesi kaydı Terme’ye yapılmalı, bunun yanında ürünlerimiz ve markalarımız en iyi şekilde değerlendirilmelidir." dedi.
Terme tersanesinin yapılmasına karşın atıl vaziyette durduğunu söyleyen Demirtürk, “Buraya tersane yapılmasını istemedik. Bu alanın tersane yerine turizm bölgesi ilan edilmesi, deniz ticaretine açılmasını önermiştik. Bu alana yatırımcı davet edilmesini, otel yapılabileceğini söyledik. Ama maalesef tersane yapıldı. Şu an atıl durumda kaderini bekliyor. Tersane yerine yürüyüş ve spor alanları yapıp, miliç çamlığına bağlayabilirdik. Sosyo-kültürel etkinliklerle düzenlenebilir, sosyal alanlar artırılabilirdi. 40 kilometre uzunluğunda sahilimiz var. Turizm teşviki alırsak turizmini kalkındırabiliriz. Ayrıca altın ürünler festivali yapılmasını talep ediyoruz. Çok sayıda marka olabilecek ürünümüz var. Bunlar değerlendirilmelidir."“ şeklinde konuştu.
Sahil bandına fakülte yapılmasını beklediklerini bildiren Demirtürk, sözlerini şöyle sürdürdü: "Şehrin hinterlandı yayılmalı, alanlardan yararlanılmalıdır. İlçemizin potansiyeli çok yüksek. Daha akılcı politikalarla bu potansiyel gün ışığına çıkarılmalıdır. Birlik ve beraberlik içinde olmalıyız. Birlikten güç doğurmalıyız. Hedefimiz ilçeler arasında Terme’yi ön plana çıkarmaktır. Şuan il olmaya aday iki ilçenin arasındayız Ulaşımda Terme yolu hemen yapılmalıdır.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler