Denizli Orman Bölge Müdürlüğü, çam ağaçlarının yapraklarını yiyen çam kese böceği popülasyonunu kontrol altında tutmak için halk arasında 'Terminatör Böceği' denilen Calosoma Sycophanta böceğini üretip doğaya bırakmaya başladı.
Çamlık Mesireliği'nde bulunan Orman Zararlıları ile Biyolojik Mücadele Laboratuvarı'nda basın toplantısı düzenleyen Denizli Orman Bölge Müdürü Mümtaz Kanat, ormanlarda sürdürülen biyolojik mücadeleyle ilgili bilgi verdi. Kanat, ormanlarda yaşayan ve ağaçların yapraklarını yiyen çam kese böceğiyle mücadele için halk arasında adına 'Terminatör Böceği' denilen Calosoma Sycophanta böceği üretip doğaya bıraktıklarını söyledi. Mümtaz Kanat, bu yıl 5 bin civarında terminatör böceğini ormanlara bırakacaklarını dile getirdi. Kanat, "Çam kese böceği çam ağaçlarının yaprak bölümünü yiyerek besleniyor. Popülasyonu çoğaldığı zaman sanki ağaçların dalları kurumuş gibi bir görüntü oluşuyor. Ayrıca, insanlarda başta alerji olmak üzere çeşitli hastalıklara neden olabiliyor. Daha önce çam kese böceğiyle mücadele için kimyasal madde kullanılıyordu. Biz, Denizli'de kurduğumuz laboratuvar ile son yıllarda terminatör böceği üretip doğaya bırakıyoruz. Terminatör böcekler, çam kese böceklerini yiyerek doğadaki ekolojik dengeyi sağlıyor. Terminatörler, çam kese böceklerinin fazla üremesini engelliyor" dedi.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz