YURTHABER

Mardin
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Terör mağdurları konutlarına kavuşuyor

Mardin'in Nusaybin ilçesinde terör mağdurları için yapımı tamamlanan iki etaptaki konut ve iş yerlerinin kuraları çekildi

MARDİN (AA) - Mardin'in Nusaybin ilçesinde terör mağdurları için yapımı tamamlanan iki etaptaki konut ve iş yerlerinin kura çekimi yapıldı.

Mitanni Kültür Merkezi'nde kura çekimi amacıyla düzenlenen törende, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

AK Parti Mardin Milletvekili Şeyhmus Dinçel, törende yaptığı konuşmada, Nusaybin'in tarih boyunca ticaretiyle, sosyal yaşantısıyla çok önemli bir şehir olduğunu söyledi.

İlçede hiç kimsenin istemediği olayların yaşandığını ifade eden Dinçel, şöyle konuştu:

"Yıkıldığı, yakıldığı, anaların, çocukların gözyaşlarının döküldüğü, büyüklerin buradan göç etmek zorunda kaldığı bir hale geldi. Hamdolsun şimdi eskisinden daha güzel ve aynı alanda bir Nusaybin inşa edildi. Ana caddeleri, sosyal donatıları, çocuk oyun alanları, okullar, yeşil alanlar, parklar, bahçeler... Çok modern bir şehirde yaşayacaksınız. En çok tercih edilen yer olacak. Tersine göç olacak, ilçe eskiden yaşadığı huzurlu günleri yakalayacak. Ama bunların hepsi sizin sayenizde olacak."

AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Latif Özel de ilçenin tarumar olduğunu, bir daha bu olayların yaşanmamasını istediklerini belirterek, "Hepimiz kardeşiz. Artık çocuklarımızın elinin taş değil kalem tutması lazım. Memleket bizimdir. Onlar yıkar, biz yaparız." ifadelerini kullandı.

Konuşmalardan sonra, Fırat Mahallesi'nde bulunan Etap-5 'teki 353 konut, 54 iş yeri ve 7 kapıcı dairesi ile Etap-6'daki 433 konut, 24 iş yeri ve 7 kapıcı dairesi için kura çekildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler