HABER

TGSD'den hükümete uyarı raporu

İSTANBUL (İHA) - Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD), Yönetim Kurulu Başkanı Umut Oran, artık hükümetin reel sektörü gündemine alması gerektiğini söyledi. TGSD, seçimden sonra kurulacak muhtemel hükümeti uyarmak için Türkiye Hazır Giyim ve Tekstil Sanayii'nin 2002 yılının 9 aylık değerlendirme raporu ve "Hazır Giyim Sektörünün Türkiye ve Dünyadaki Gücü" isimli bir kitapçığın kamuoyuna duyurulması amacıyla Crown Plaza'da bir toplantı düzenledi. Hazır Giyim Sektörünün Türkiye ve Dünyadaki Gücü" isimli bir kitapçık ekonomistler Dr. Can Fuat Gürlesel, Doç. Sadi Uzunoğlu ve Uğur Civelek tarafından hazırlandı.

"HÜKÜMET DUYARSIZLIĞI BIRAKMALI" Toplantıda konuşan TGSD Yönetim Kurulu Başkanı Oran, devlet olmadıktan sonra rekabette başarı şanslarının zayıf olduğunu belirterek, "ABD ilgili yıllardır konuştuğumuz özellikle de 11 Eylül'den itibaren de ABD kongre üyelerini ikna ettik ama biz hükümetimizi ikna edemedik. Hükümetimiz inanılmaz bir duyarsızlıkla Irak gibi tehdit almaya devam ediyor. Devlet olmadıktan sonra özel sektör olarak bu anlaşmayı yapamıyoruz" dedi.

Sektör adına bir şey talep etmediklerini belirten Oran, "Kredilerimiz, sosyal sigortalar primlerimiz ertelensin, vergi borçlarımız silinsin gibi beklentimiz yok. Sektör olarak büyük sıkıntılarımız var. Ekonomik olarak bakıyoruz GSMH'mız hala 2060 dolarlarda kayıt dışılık da bunun içersinde. Dış borcumuz malum. Siyasi olarak bir belirsizlik var ülkede. Seçim ne olacak hiç kimse bilmiyor. Dışardanda büyük tehditler var Irak meselesi gibi. Bunun bedelini 90'lı yıllarda hep beraber ödedik. Bu sadece bölgenin sorunu değil Türkiye'nin sorunu" diye konuştu. Oran, hükümetin artık reel sektörü gündemine alması gerektiğini de vurguladı.
Türkiye'de toplumsal bir başarıya ihtiyaç bulunduğunu belirten Oran, "İş adamları olarak, bu ülkeye nasıl daha fazla yararlı olabiliriz? Nasıl daha fazla ihracat geliri getirebiliriz? Nasıl daha fazla istihdam oluşturabiliriz yabancı yatımcıyı nasıl çekebilir kaçan yerli yatırımcıyı nasıl geri çekebiliriz, bunun derdindeyiz" dedi.

"2010 YILI HEDEFİMİZ 50 MİLYAR DOLAR" Kriz yılı 2001'de 31 milyar dolar ihracat gerçekleştirildiğini hatırlatan Oran, "2002 de ihracat hedefi 34 milyar dolardı. 2003 yılında ise 38 milyar dolarlık hedef konuldu. Hedefler büyük tutulmalı ki o başarılara gidilebilsin. Tekstil ve hazır giyim sektörü olarak 2010 yılı için 50 milyar dolar hedef koyduk. 2002 yılında 13 milyar dolara gidiyoruz. 2010 yılında neden 50 milyar dolar olmasın. Bütün bunlar Ankara ile diyalogla olabilir" ifadelerini kullandı.

YORUMLARI GÖR ( 0 )

En Çok Aranan Haberler