Uzmanlar, tırnakların, yapısı itibariyle zayıf olup kolayca kırılabildiğini, ama artık neredeyse kısayken bile kırılıyorsa dikkat etmeye başlamanın zamanının da geldiğini belirtiyor. Eğer tırnakların sertleşmesi için hiçbir ilaç işe yaramadıysa, o zaman makasla ve pensle kesmeye bir süre ara vererek kırılmaların yavaşlatılabileceğini ifade eden uzmanlar, tırnak boylarının da sert bir törpü yerine, yeni üretilmeye başlanan karton törpülerle kısaltılmasının öneriyor.
Uzmanlar, kalkan tırnakların, bir deri hastalığı olan sedef veya mantar hastalığının belirtisi olabileceğine dikkat çekerek, "Sebebi ne olursa olsun, yapmanız gereken ilk iş tırnaklarınızı kısaltmaktır. Daha sonra ellerinizi ve tırnaklarınızı uzama süresi boyunca, mümkün olduğu kadar kuru tutmaya çalışmalısınız. Eğer rahatsızlığınız mantarsa, bu hastalığa karşı kullanılacak pomatları sürmelisiniz. Şikayetiniz sedef hastalığı ise, yine bu hastalığın tedavisinde kullanılan ilaçlardan yararlanabilirsiniz" diyorlar.
Çok fazla ojeli dolaşmaktan veya sigara içmekten dolayı tırnakları sararanlara yüzey temizliği öneren uzmanlar, ayrıca tırnakları besleyici ürünlerden yararlanılabileceği gibi, ojenin markasının değiştirilmesinin de faydalı olacağını bildiriyor.
Uzmanlar, koyu renk beyaz lekelerin, manikür sırasında tırnakların çok fazla zarar görmesi ve mantar kapması sebebiyle oluşmuş olabileceğini de hatırlatarak, bütün bu sorunlarla baş etmenin en etkili yolunun ise dışarıda yaptırsa bile kişinin kendi manikür takımını kullanması olduğunu kaydediyor.
İSTANBUL (İHA)