Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) Disiplin Kurulu, şubat ayında İstanbul Taksim’de kendisine kimlik soran polislere, cep telefonuyla konuştuğu için “bir dakika” diyen tiyatrocu Ü.S.’nin karakola getirilip “makul şüphe” gerekçesiyle çırılçıplak soyulması olayına karışan polislere herhangi bir ceza verilmesine gerek görmedi. Sevdi’nin başına gelenlerin ardından EGM’de başlatılan soruşturma sonunda 5 polis hakkında “kınama” ceza verilmesi istenmişti.
Milliyet'in haberine göre, Görevli kadın polis Tuğba Ç., Ü.S.’yi gözaltına alıp polis merkezine getiren meslektaşı Sefa Ç.’nin verdiği, “Ü.S.’nin üzerinde uyuşturucu bulundurabileceği” bilgisi üzerine tiyatrocunun üst aramasının ardından iç çamaşırlarını çıkarttırdı ve cinsel bölgelerini gözle kontrol etti. Ü.S. daha sonra avukatlarının girişimiyle serbest bırakıldı. Ü.S., hem gözaltına alınma işlemleri hem de polis merkezinde yaşadıkları nedeniyle görevliler hakkında adli ve idari suç duyurusunda bulundu. Adli soruşturma halen yerel savcılık tarafından yürütülürken, dönemin Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal tarafından idari soruşturma açtırıldı.
‘Keyfi hareket var’ Köksal’ın yazılı talimatıyla görevlendirilen polis başmüfettişleri, Ü.S.’nin gözaltına alınma olayını “hürriyeti engelleme” olarak değerlendirdi. Müfettişler, Ü.S.’nin yanı sıra polis memurları İlker T., Sefa Ç., Muhammed E., Tuğba Ç., Turan D. ve Okan K.’nin de ifadesini aldı. Müfettişler, Ü.S.’nin gözaltına alınmasının “hürriyeti engelleme” olduğu görüşüne vardı. Ü.S.’yle ilgili olarak hazırlanması gereken gözaltı tutanağının düzenlenmediğini, şüpheli olarak gözaltına alınan kişiler için gereken doktor raporunun alınmadığını belirleyen müfettişler, polislerin “keyfi hareket ettiği” sonucuna vardı.
Polis memurları İlker T., Sefa Ç., Muhammed E., Turan D. ve Okan K. hakkında Emniyet Örgütü Disiplin Tüzüğü’nün 13. maddesindeki “görevin takdir ve yerine getirilmesinde hoşgörü ve savsaklama” hükmü gereğince “kınama” cezası verilmesi talep edildi. Polis memuresi Tuğba Ç. hakkında ise ceza verilmesine gerek olmadığı kanaatine varıldı. EGM Disiplin Kurulu, tiyatrocu Ü.S.’nin şikâyetinde adı geçen ve haklarında “kınama” cezası talep edilen 5 polis memuruna ceza verilmesine gerek olmadığı sonucuna vardı.