Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Karaman İl Koordinatörlüğü uzmanları İPARD Hibe Desteklemeleri programı hakkında bir bilgilendirme toplantısı düzenledi.
Bir otelde gerçekleşen toplantıya Karaman Valisi Murat Koca, TKDK İl Koordinatörü Bahtiyar Çetin ile TKDK uzmanları katıldı. İl Koordinatörü Bahtiyar Çetin, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'nun, Avrupa Birliği (AB) ve Türkiye Cumhuriyeti eş finansmanı ile sağlanan kaynakların kırsal kalkınma programlarında uygulanmasına yönelik faaliyetlerin gerçekleştirilmesi amacıyla Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na bağlı bir kurum olarak kurulduğunu ifade etti. Çetin, Karaman'ın da dahil olduğu 22 ilde, 9. Başvuru Çağrı İlanı ile Süt ve Et Üreten Tarımsal İşletmelerin desteklenip pazarlanması, meyve, sebze ve su ürünlerinin işlenip pazarlanması, ekonomik faaliyetlerin çeşitlendirilmesi ve turizmin gelişimi gibi konularda kırsal kesimde yaşayan vatandaşlara destek sağlanacağını belirterek, “Avrupa Komisyonu tarafından 25 Şubat 2008 tarihinde onaylanan Kırsal Kalkınma programı Türkiye’nin katılım öncesi dönemdeki öncelikleri ve ihtiyaçlarını dikkate alarak, sürdürülebilir kalkınmayı sağlamak için kapasite oluşturmayı hedeflemekte, işletmeleri AB standartlarına yükseltmeyi amaçlamaktadır. Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu bu amaç doğrultusunda ülkemizde tarım sektörünün gelişmişlik düzeyinin artırılması, kırsal alanda yaşayan nüfusun refah seviyesinin yükseltilmesi ve Türkiye’nin AB’ye uyumunun sağlanmasını hedeflemektedir. Karaman İl Koordinatörlüğü olarak yapılanma çalışmalarımızı tamamlamış, akreditasyon sürecinde de son aşamaya gelmiş bulunmaktayız. Önümüzdeki günlerde kurum tarafından çıkılacak olan 9. başvuru çağrı ilanı kapsamında gerek tüzel kişiler, gerekse gerçek kişiler tarafından İl Koordinatörlüğüne sunulacak başvurular çerçevesinde yatırımların uygun harcama tutarı 5 bin ile 3 milyon Euro aralığında olabilecek ve başvuru sahipleri yüzde 50 ile 65 civarında hibe alma imkanına sahip olacaklar. Yatırımcıya sağlanan hibe tutarının yüzde 75’i AB bütçesinden yüzde 25’i ise Türkiye Cumhuriyeti bütçesinden sağlanacak katkılar ile karşılanacak. Başvuru sahipleri, sunacakları proje kapsamında makine ekipman alımı, yapım işleri, teknik proje ve iş planı hazırlama giderleri başta olmak üzere hizmet alımı ve görünürlük harcamaları için hibe desteği alabileceklerdir. IPARD programı üzerinde gerçekleştirilen son değişiklikle traktör alımı da hibe desteği kapsamına alınmıştır. Bir çağrı döneminde bir yatırımcı sadece bir başvuru yapma hakkına sahiptir. Ancak başvuru sahibi IPARD programı kapsamında aynı yada farklı konu başlıkları kapsamında 4 kez hibe alabilir. Ancak başvuru sahibinin yeni bir başvuru yapabilmesi için önceki yatırımını tamamlamış, hibe ödemelerini almış ve projenin fiziki ve mali kapanışını gerçekleştirmiş olması gerekmektedir" diye konuştu.
İl Koordinatörü Bahattin Çetin son olarak 17 Ocak Perşembe günü saat 14.00’de Valilik Toplantı Salonunda TKDK İl Koordinatörlüğü ve Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından Vali Murat Koca, milletvekilleri, belediye başkanları, daire amirleri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin de katılacağı “TKDK ve IPARD programı” konulu bir tanıtım toplantısı yapılacağını da sözlerine ekledi.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz