YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Tkdk'ya 8. Başvuru Başladı

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK), destek konusunda 8. başvuru için ilana çıktı.TKDK tarafından...

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK), destek konusunda 8. başvuru için ilana çıktı.

TKDK tarafından konuyla ilgili olarak yapılan yazılı açıklamada, "Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının ilgili kuruluşu olan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK), Türkiye Cumhuriyeti adına Avrupa Birliğinin katılım öncesi mali yardım aracı olan IPA’nın Kırsal Kalkınma Bileşeni kapsamında uygulanacak yatırımlara ilişkin 23.11.2012 tarihinde 8. başvuru ilanına çıkmış bulunmaktadır. İlanla birlikte yatırım tedbirlerinde AB komisyonu tarafından onaylanan bazı değişiklikler yapılmış ve uygulanmaya başlanmıştır” ifadeleri kullanıldı.

Süt üreten tarımsal işletmelere yatırım kapsamında; maksimum kapasite 100 süt ineğinden 120’ye, 300 koyun/keçiden 500’e yükseltildiğinin bildirildiği açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“82 kw güce kadar traktör alımı destek kapsamına alındı. Yatırım yapılacak yerin kırsal alanda olma şartı ve tüzel kişiliklerde mesleki yeterliliği sağlayan kişinin üst yönetim kademesinde yer alma şartı kaldırıldı. Et üreten tarımsal işletmelere yatırım (kanatlı et) kapsamında; 20.000 olan tavuk kapasitesi 50.000’e yükseltildi, 82 kw güce kadar traktör alımı destek kapsamına alındı. Yatırım yapılacak yerin kırsal alanda olma şartı ve tüzel kişiliklerde mesleki yeterliliği sağlayan kişinin üst yönetim kademesinde yer alma şartı kaldırıldı. Süt ve süt ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması kapsamında; süt toplama merkezleri için kapasite aralığı 10-70 Ton/Gün iken maksimum 70 ton olarak değiştirildi ve alt limit şartı kaldırıldı. Tüzel kişiliklerde mesleki yeterliliği sağlayan kişinin üst yönetim kademesinde yer alma şartı kaldırıldı. Et ve et ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması (kanatlı et) kapsamında hem kesimhane hem de et İşleme yatırımı aynı anda kombina olarak yapılabilecek. Tüzel kişiliklerde mesleki yeterliliği sağlayan kişinin üst yönetim kademesinde yer alma şartı kaldırıldı.

Meyve ve sebzenin işlenmesi ve pazarlanması kapsamında; 5957 sayılı Kanunda belirtilen üretici örgütleri veya toptancı haline girmeden direk alım yapabilen ve çiftçi kayıt sistemine kayıtlı meyve ve sebze üreticileri başvurabiliyor. Soğuk hava depo kapasitesi 10.000 metreküpe yükseltildi. Tüzel Kişiliklerde Mesleki yeterliliği sağlayan kişinin üst yönetim kademesinde yer alma şartı kaldırıldı. Su ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması kapsamında; tüzel kişiliklerde mesleki yeterliliği sağlayan kişinin üst yönetim kademesinde yer alma şartı kaldırıldı.”

Çiftlik faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi ve geliştirilmesi kapsamında kovan sayısının 200’den 500’e çıkarıldığının vurgulandığı açıklamada, “Ayrıca arıcılık için mesleki yeterliliğin sağlanmasında Arıcılık Kayıt Sistemi’ne en az 3 yıllık kayıtlı olmak yeterli olacaktır. Seracılıkta 0.2 ha’dan 1 ha’ya, açık alan yetiştiriciliğinde 1 ha’dan 2 ha’ya çıkarıldı. Bal ve diğer arıcılık ürünleri işleme ve pazarlama söz konusu olduğunda kovan sayısı şartı kaldırıldı. Traktör alımı destek kapsamına alındı. Kültür balıkçılığınıngGeliştirilmesi kapsamında 50 ton/yıl olan kapasite 200 ton/yıl olarak değiştirildi” denildi.

Yeni IPARD Programı’na ve daha pek çok değişikliğe www.tkdk.gov.tr’den ulaşılabileceği kaydedildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler