YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Tmo Buğday Alımına Başladı

Bursa'da, İnegöl ve Yenişehir Ziraat Odası'nın teşebbüsüyle bu yıl da Yenişehir'e bağlı Ayaz köyünde açılan...

Tmo Buğday Alımına Başladı

Bursa'da, İnegöl ve Yenişehir Ziraat Odası'nın teşebbüsüyle bu yıl da Yenişehir'e bağlı Ayaz köyünde açılan Toprak Mahsulleri Ofisi buğday alımına başladı. Kalitesine göre değişen buğdayların kilogram fiyatı 550 ila 665 kuruş arasında değişiyor.

Yenişehir'e bağlı Ayaz köyünde açılan Toprak Mahsulleri Ofisi'nde Yenişehir Ziraat Odası Başkanı Sadi Aktaş ile birlikte incelemeler yapan İnegöl Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, "Geçtiğimiz günlerde Bandırma Toprak Mahsulleri Ofisi'yle yaptığımız görüşmeler sonucunda, bu sene de TMO'yu buraya getirdik. İnegöl'le Yenişehir'in arasında olan Ayaz köyüne ofis açıldı. Burası hem bize, hem de Yenişehir'e yakın. Fiziki yapısı çok uygun. Kantarı var. Buğday boşaltma alanı var. Dünden itibaren buğday alımlarına başlandı. Çiftçilerimize duyurmak istiyoruz. Biliyorsunuz, randevu sistemi var. Randevu alırlarsa hiç beklemeden işlerini halledebilirler. Bandırma'dan buraya gelerek Toprak Mahsulleri Ofisi'nde görev alan arkadaşlarımızın yeme, içme, barınmasından tutun, burada kaldıkları süre içerisindeki bütün ihtiyaçlarını oda karşılıyor" dedi.

Yenişehir Ziraat Odası Başkanı Sadi Aktaş ise, "Çiftçilerimizin ofise buğday vermelerini istiyoruz. Çünkü ofis olmazsa, buğday fiyatları düşüyor. Ofis bizim için çok önemli. Çiftçilerimizin meselelerini İnegöl Ziraat Odası ile birlikte ortaklaşa halletmeye çalışıyoruz. Toprak Mahsulleri Ofisi, bu yıl randevulu alım sistemine geçti. Analizler burada yapılıyor. Tek taraflı değil, istenilirse itiraz edilebilir. Eğer çiftçilerimizin kalitede itirazları varsa, biz her zaman onların arkasındayız" diye konuştu.

Şuan da birinci sınıf unluk buğdayın TMO tarafından kilogramı 665 kuruşa alındığını ifade eden Aktaş, "Kaliteye göre, 550 ila 665 kuruşa kadar değişen fiyat var. Fiyatlar çiftçimizin beklentisinin altında. Bu sene malum dünya ülkelerinde önceki yıllara göre kuraklık var. Buna rağmen fiyatların 665 kuruşun üzerinde olması gerekirken, şu an Türkiye genelinde ürünün az olmasına rağmen, fiyatlar tüccarın elinde 550-580 kuruş arasında geziyor. Çiftçi bunu satmasa daha çok para kazanacak, ama satmak zorunda. Masrafları var, borcu var. Bu yüzden dayanamıyor. O yüzden bazı tüccarlar çiftçinin zor durumda olduğunu menfaat gözeterek kullanıyor. Çiftçilerimizi eziyorlar. Ama dünyada ve ülkemizde kıtlık olduğu zaman çiftçiye bahane buluyorlar. Ama böyle çiftçinin kötü zamanında da çiftçiye sahip çıkmak gerekiyor" şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler