Başlangıçta buğday desteği odaklı olan Toprak Mahsulleri Ofisi, geçmişte buğday üretimini artırmayı başarmıştır. Etkinlikleri ile birçok makroekonomik işlevleri yerine getirmekle sorumludur. Temel işlev olarak fiyatlandırma, ödeme ve stoklama etkinliklerini gerçekleştirir. Ayrıca ithalat, ihracat, eğitim, araştırma ve geliştirme, lisanslı depoculuk, muhafaza, tohumculuk gibi birçok etkinlik de alanı dâhilindedir. Çeşitli şartlara bağlı olarak farklı konularda destek almak isteyen kişiler kurumdan randevu başvurusu talep etmek durumundadır. Randevu almanın ise bazı şartları vardır.
TMO randevu alma işleminden önce yerine getirilmesi gereken bazı şartlar bulunur. Ayrıca randevu almanın da bazı kuralları vardır. Örnek olarak farklı günlerde olmak üzere en çok 3 kez randevu alınabilir. Bunun için de ÇKS (Çiftçi Kayıt Sistemi) belgesindeki miktarın yeterli olması gerekir. ÇKS ise Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından oluşturulan ve çiftçilerin kayıt altında tutulduğu tarımsal veri tabanıdır.
Randevu almak için belirtilen şartlar yerine getirildiyse TMO merkezlerine başvuru yaparak randevu alabilmek mümkün olur. Ayrıca internet üzerinden de randevu alınabilir. İnternet üzerinden randevu alınacaksa TMO’ya ait olan resmî internet sitesine giriş yapılır. TMO randevusu almak için şu adımlar takip edilir:
Yapılan başvuru talebinin takip edilmesi de yine e-Devlet sistemi üzerinden ya da TMO’ya ait olan resmî internet sitesi aracılığı ile yapılabilmektedir. TMO randevu sorgulama işlemi ile yapılan randevunun hangi aşamada olduğu ve nasıl sonuçlandığı öğrenilir.
Başvurunun durumunu sorgulamak için TMO ya da e-Devlet sitesi veya uygulaması üzerinden randevu sorgula butonuna tıklanır ve başvurunun son durumu görüntülenir.