YURTHABER

Malatya
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

TMO’nun fiyatları üreticiyi sevindirdi

Toprak Mahsulleri Ofisi’nin (TMO) buğday ve arpa satış fiyatlarını değerlendiren Malatya Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan, “TMO’nun açıkladığı ekmeklik ve makarnalık buğday ile arpa fiyatları kamuoyunu mutlu etmiştir” dedi.Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdürlüğü tarafından bu yıl açıklanan satış fiyatları ile ilgili açıklamalarda bulunan Malatya Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan, ekmeklik buğdayda ton başına bin 775 lira, makarnalık buğdayda ton başına bin 950 lira ve arpada ise ton başına bin 350 lira olarak satış fiyatının belirlendiğini anımsattı.Fiyatların kendileri için sevindirici olduğunu dile getiren Özcan, “Tarım ve Orman Bakanlığımız ile TMO Genel Müdürlüğümüze özellikle hayvan üreticilerinin ve kamuoyunun beklediği bu uygun fiyatı açıkladıkları için teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.Fiyatlardan sektörün ciddi anlamda memnun olduğunu kaydeden Özcan, “Burada belki arpa fiyatları özellikle hayvancılık sektörünü her ne kadar mutlu ettiyse de özellikle hayvancılık sektörü kurban bayramı sonrası zor günler yaşıyor” ifadelerine yer verdi.Covid-19 pandemisinden dolayı alınan tedbirler nedeniyle kırmızı et tüketiminin ciddi olarak düştüğünü de kaydeden Özcan, “Bununla paralel olarak canlı hayvan kesim fiyatlarında da ciddi anlamda düşüş yaşandı.

TMO’nun fiyatları üreticiyi sevindirdi

Toprak Mahsulleri Ofisi’nin (TMO) buğday ve arpa satış fiyatlarını değerlendiren Malatya Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan, “TMO’nun açıkladığı ekmeklik ve makarnalık buğday ile arpa fiyatları kamuoyunu mutlu etmiştir” dedi.
Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdürlüğü tarafından bu yıl açıklanan satış fiyatları ile ilgili açıklamalarda bulunan Malatya Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan, ekmeklik buğdayda ton başına bin 775 lira, makarnalık buğdayda ton başına bin 950 lira ve arpada ise ton başına bin 350 lira olarak satış fiyatının belirlendiğini anımsattı.
Fiyatların kendileri için sevindirici olduğunu dile getiren Özcan, “Tarım ve Orman Bakanlığımız ile TMO Genel Müdürlüğümüze özellikle hayvan üreticilerinin ve kamuoyunun beklediği bu uygun fiyatı açıkladıkları için teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.
Fiyatlardan sektörün ciddi anlamda memnun olduğunu kaydeden Özcan, “Burada belki arpa fiyatları özellikle hayvancılık sektörünü her ne kadar mutlu ettiyse de özellikle hayvancılık sektörü kurban bayramı sonrası zor günler yaşıyor” ifadelerine yer verdi.
Covid-19 pandemisinden dolayı alınan tedbirler nedeniyle kırmızı et tüketiminin ciddi olarak düştüğünü de kaydeden Özcan, “Bununla paralel olarak canlı hayvan kesim fiyatlarında da ciddi anlamda düşüş yaşandı. Et fiyatları düşerken, saman gibi, yem gibi, kepek gibi hayvan üretiminin en önemli kalemlerinde ciddi anlamda fiyat artışı üretim maliyetlerini de yükseltti. Ancak buna karşılık canlı hayvan kesim fiyatlarında ise düşüş yaşandı. Burada Sayın Bakanımız ile et ve süt kurumu müdürüne seslenmek istiyoruz. Et ve Süt Kurumumuz daha önce de piyasalara ara ara müdahale ederek canlı hayvan kesim fiyatlarını yukarı çekiyordu. Şimdi yeniden kurumumuzun devreye girmesi gerekiyor. Üretim maliyetlerini göz önünde bulundurularak et ve süt kurumunun, yeni kesim fiyatlarını belirleyerek canlı hayvan üretimi yapan besicilere yardımcı olmalıdırlar” şeklinde konuştu.
Aksi takdirde canlı hayvan üretimi yapan sektörün zor bir dönemden geçtiğini de dile getiren Başkan Özcan, “Biz Covid-19 salgınından kaynaklanan bu sorun ve sıkıntıların fakındayız. Ama sektörel bazda baktığımız da sektörün içinde bulunduğu sıkıntılardan çıkabilmesi için devlet desteklerine her dönem olduğu gibi şimdi de ihtiyacımız var. Yetkililerden biran önce bu sektördeki sorun ve sıkıntıları çözüme kavuşturacak bir karar almalarını bekliyoruz” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler