YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Tokat'ta "tarım Ve Gıda Sanayi Çalıştayı"

Tokat'ta valilik ve üniversite işbirliğinde "Tarım ve Gıda Sanayi Çalıştayı" düzenlendi.

Tokat'ta "tarım Ve Gıda Sanayi Çalıştayı"

Tokat'ta valilik ve üniversite işbirliğinde "Tarım ve Gıda Sanayi Çalıştayı" düzenlendi.

Gaziosmanpaşa Üniversitesi Taşlıçiftlik Kampüsü'nde 12 kuruluş ve 40 firmanın katıldığı çalıştaya GOÜ bünyesinde faaliyet gösteren 4 fakülteden 37'si öğretim üyesi 50 akademik personel ile Tokat Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünden 4 mühendis görev aldı. Çalıştayda görüşmeler, meyve, sebze ve bağ ürünleri, et ürünleri, baharat, yerer bitkiler ve bitkisel çay, un ve unlu mamuller, süt ürünleri, su ürünleri, şekerlemeye gıda paketleme ile coğrafi işaret ve proje olmak üzere sektör be ürün gruplarına göre oluşturulan 8 masada yürütüldü.

Çalıştayın açılış konuşmasını yapan GOÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, 20. kuruluş yıl dönümü kutladıkları üniversitenin bölgenin en büyük kuruluşu olduğunu söyledi. Hiçbir bireysel işlerinin olmadığına dikkat çeken Rektör Şahin, "Ama ben üniversite rektörü olarak siz değerli oda başkanları, kuruluş temsilcilerine 24 saat beklemeye mecburum. Lütfen beni zorlayın, biz bunu bekliyoruz. Lütfen bizi motive edin. Her zaman kapımız üniversite olarak açık" dedi.

Daha sonra kürsüye gelen Vali Şerif Yılmaz ise daha önceden bu konuda bireysel çalışmanın yapıldığını fakat kurumsal anlamda çalışmanın yapılmasının bekledikleri bir tablo olduğunu kaydetti. 5 ilçede tarım çalıştayı yaptıklarını ifade eden Vali Yılmaz, "Buradaki çalışmalarda her yöreye özgün mikro ölçekte arkadaşlarımız önerileri oldu. Bunu çiftçilerimiz bire bir üniversite hocalarımız ve tarım teşkilatı ile birlikte gerçekleştirdik. Bugün bu üretilen ürünlerin pazarlanması aşamasında üreticiye ulaştırılması aşamasındaki siz değerli sanayicilerimizde iş adamlarımızla bir araya geldik. Sütü üretiyoruz ama sütü bozulmadan fabrikaya getiremiyorsak biz ne kadar süt üretirsek üretelim bir anlamı yok. Bunun gıda güvenliği içerisinde üreticiye ulaştıramıyorsak yaptığımız bütün işin hiçbir anlamı yok. İşte bugün burada üretimden sonraki safhasında ki bizim açımızdan da önemli olan ilimizde üretilen ham maddenin katma değeri ilimizde kalmak şartıyla işlenip ihracı daha önemli. O nedenle ilimizdeki tarıma dayalı sanayide varsa problemlerimiz, sıkıntılarımız yine üniversiteden arkadaşlarımız yine diğer kurum kuruluşlardan temsilci arkadaşlarımızla yapacağınız bire bir görüşmelerle sıkıntılarımızı çözüme kavuşturmayı ümit ediyoruz" diye konuştu.

GOÜ Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen çalıştayda TSO Başkanı Ahmet Arat ve Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Çeltek de hazır bulundu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler