Tokat Valisi Mustafa Taşkesen, sanayicinin önce hayal etmesi gerektiğini ifade ederek, “Tabiri caizse icat çıkaracak. Önce biz hayal kuracağız getireceğiz, ondan sonra da üniversitemiz bunu projeye çevirecek” dedi.
Gaziosmanpaşa Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde San-Tez ve Teknogirişim Projeleri Çalıştayı başladı. Açılış konuşmasını yapan GOÜ Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Önen, çalıştayda üniversite son sınıf, yüksek lisans ve doktora öğrencilerine yönelik olarak Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ‘Teknogirişim Sermayesi’ desteği projelerinin uygulamalı olarak ele alınacağını kaydetti.
GOÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin konuşmasında Anadolu’daki bir sanayicinin vermiş olduğu “üniversite ile sanayiyi evlendirmek lazım” şeklindeki örneği dile getirerek, “Birbirinden habersiz Sanayi Bakanımızda konuşurken ‘üniversite ile sanayiyi nikahlamak lazım’ dedi. Yani aklın yolu bir. İlkokulu bitirmemiş bir sanayicinin ifadesi ile bu işin başındaki sayın bakanımızın beklentileri ve gelecekteki ülkeye katkı anlamındaki yol aynı. Dolayısı ile biz üniversite olarak üzerimize düşen her şeyi sizlerle birlikte yapabileceğimiz inancındayız” dedi.
Son olarak konuşan Vali Mustafa Taşkesen ise çalıştaya büyük işletmeci ve sanayicilerin az sayıda katılmasını eleştirdi. Sanayicinin önce hayal etmesi gerektiğini ifade eden Vali Taşkesen, “Önce bir talep etmek lazım. Talepte yetmez takip etmek lazım. Bunlar gördüğüm kadarıyla ülkemizde biraz eksik görünüyor. Önce bir hayal edecek sanayicimiz, işletmecimiz. Tabiri caizse icat çıkaracak. Önce biz hayal kuracağız getireceğiz, ondan sonrada üniversitemiz bunu projeye çevirecek. Projede yetmez bunun kaynağını bulmak lazım. Bu toplantıda kaynağın nasıl bulunacağı ile ilgili yol gösterici. Onun için bu çalıştayın çok önemi olduğunun altını bir kez daha çiziyorum” diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından Yrd. Doç Dr. Ahmet Fenercioğlu, Sıvı Gıda Üretim Sektörü için Akıllı Depolama Sisteminin Mekatronik Tasarımı ve Kontrolü konulu sunum yaptı. Fenercioğlu, yaklaşık olarak 1 milyon TL’lik projenin yüzde 75 hibe almaya hak kazandığını ve 2 yıl süren ç.alışmalarının meyvelerini vermeye başladığını söyledi. Yrd. Doç. Dr. Ümran Çiçek ise Tokat Bez Sucuğunun Formülasyon ve Standardizasyonu üzerine yaptığı araştırma sunumunu yaptı.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz