YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Topraktan Bacalara Naylonlu Koruma

Batı da bahar havası yaşanırken Kars ve ilçelerinde kar çilesi devam ediyor. Köylü vatandaşlar topraktan...

Batı da bahar havası yaşanırken Kars ve ilçelerinde kar çilesi devam ediyor. Köylü vatandaşlar topraktan olan bacalarının akmaması için naylonla tedbir aldılar.

Başta köylerde yaşayan vatandaşlar olmak üzere evlerinin bacalarında biriken kar kütlelerini temizleyip, ahşap ve toprak damlı evlerinin akmaması için bacalarının üzerine naylonlar sererek koruyorlar. Selim ilçesine bağlı köylerde çatılaşmamanın olmadığı köylerde baharın gelmesine rağmen karla mücadele ediliyor. Köylüler, havaların ısınmasıyla birlikte akmaya başlayan ahşap ve toprak damlı olan evlerinin bacalarında biriken karlarını naylon sererek küreklerle temizlemeye çalıştılar. Selim ilçesine bağlı Sarıgün Köyünde yaşayan ve bacaları topraktan olan evlerinin akmasını önleye çalışan köylüler, "Bahar geldi ve biz bu çileden halen kurtulamadık. Bizi çok usandırdı" diyen Yıldırım Bastaban, "Bu yıl kar çok. Kış çok ağır geçti. Bu gece tam 10 santim kar attı. Yinede bitmiyor. Kışın kar. Baharın çamur çilesi çekiyoruz." dedi.

Karla mücadeleleri devam ettiğini belirten Bastaban, "Bacalardan aşağı atılan kar nedeniyle ara sokaklar kapalı. Kış çetin geçtiği için bundan sonrada çamur çilesi başlayacak. Çünkü parke taşı yok köylerde, yer çamur dolgu yok, işte böyle çile çekiyoruz. Çocuklarımız bundan böyle nasıl okula gidecek bilemiyoruz. Çocuklarda mecburan bilene çamurlara bata, bata okula gidip gelecekler." şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler