YURTHABER

Gaziantep
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

"Töre Ve Namus" Cinayetleri

Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanı Muhtar Akyol, Kadın Sığınma Evleri'nin açılmasından sonra töre ve namus cinayetlerinin azaldığını bildirdi.

Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanı Muhtar Akyol, Kadın Sığınma Evleri'nin açılmasından sonra töre ve namus cinayetlerinin azaldığını bildirdi.

Akyol, yaptığı yazılı açıklamada, belediye bünyesinde hizmete sundukları "Alo Doğum Hattı, Alo Kadın Danışma Hattı, Anne Merkezi, Kadın Sığınma Evi" ile hizmeti vatandaşın ayağına kadar götürdüklerini dile getirdi.

İnsanın hayatına dokunan hizmetler verdiklerini ifade eden Akyol, şunları kaydetti:

"Son dönemde kadına yönelik şiddetin artmasıyla kadınlara hizmet veren birimlerinin önemi artmaya başladı. Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Kadın Sığınma Evi'nde 20 çocuk, 20 kadın olmak üzere 40 kişi kalıyor. Bu kapasite, talep gelmesi durumunda 120'ye kadar çıkabilecek. Bize gelen herhangi bir şikayette uzmanlarımız ve psikologlarımız hemen harekete geçiyor. Kadınların sorunlarıyla ilgili bilgileri alıyorlar. Bazen telefonda sorunu çözebiliyoruz, bazen de gidip evinden alıyoruz."

Kadın Sığınma Evi'nde, mağdurlara hukuki ve sağlık yönünden de destek verdiklerini vurgulayan Akyol, fiziki ve psikolojik şiddetin yanında aile fertlerinin dışındaki şiddet biçimlerinden kaynaklanan sorunları da değerlendirdiklerini kaydetti.

-"Kadınlar, hak ve hukuklarını aramalı"

Akyol, şiddet gören kadınların ücretsiz "Alo 444 17 01" hattını arayarak her türlü sıkıntılarını anlatabileceklerini, görüşmeleri kadının talep ettiği mekana göre yaptıklarını belirtti.

Şiddet gören kadının kocasından boşanmak istemesi durumunda hukuki süreçle ilgili baroyla irtibata geçip bir avukat aracılığıyla kadına yardımcı olduklarını vurgulayan Akyol, "Kadın eşinden boşandıktan sonra kadını göndermiyor işe yerleştirip hayata tutunmasını sağlıyoruz. Kadın bize sığındığı zaman kendini güvende hissediyor" ifadelerini kullandı.

Nüfusu 50 binin üzerinde olan yerleşim merkezlerinde, yasa gereği Kadın Sığınma Evleri'nin açılmasının zorunlu olduğunu da aktaran Akyol, şunları kaydetti:

"Kadın Sığınma Evleri'nin açılmasından sonra töre ve namus cinayetleri azaldı. Sığınma evlerinin tanıtımı iyi yapılmalı. Birçok şiddet gören kadının sığınma evlerinden haberi yok. Gaziantep'te birçok kadın gizli şiddet görüyor. Ancak bunu dışa yansıtmıyor. Şiddet gören kadın oranının daha yükseklerde olduğunu tahmin ediyorum. Ama kadın kendini ifade edecek bir merkez veya kuruma gidemiyor ya da bunu bilmiyor."

Tük kurum ve kuruluşlardan sığınma evlerinin tanıtılması için yardım beklediklerini aktaran Akyol, kadınlardan da haklarını çekinmeden aramalarını istedi.

Muhabir: Zerin Özdilek / Veli Gürgah

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler