Türk Patent Enstitüsü, yerli buluş sahiplerine uluslararası tanıtım ve pazarlama imkanı sağlamak ve uluslararası arenadaki yenilikleri takip etmek amacıyla 3 yerli buluşçu ve buluşlarıyla “Cenevre Uluslararası Buluşlar Sergisi”ne katılım sağlayacak.
Türk Patent Enstitüsü'nden yapılan açıklamaya göre; Dünya Fikri Mülkiyet Teşkilatı (WIPO), İsviçre Federal Hükümeti, Cenevre Kantonu ve Şehri himayesinde, İsviçre’nin Cenevre kentinde düzenlenen “Cenevre Uluslararası Buluşlar Sergisi” bu yıl 10-14 Nisan 2013 tarihleri arasında 41. kez gerçekleştirilecek. Sergiye 46 farklı ülkeden, binden fazla buluş ve ürünle yaklaşık 765 katılımcı ile beş kıtadan 60 bin ziyaretçinin ve 650 gazetecinin katılım sağlaması bekleniyor.
Türk Patent Enstitüsünün sergide tanıtacağı buluşçular ve buluşları şöyle:
Dr. Emre Karadeniz'in “Bir tel tutucusu” buluşu: Bu buluş somun şeklinde, bir yüzeyi kapalı diğer yüzeyi ise bağlantı için açık bırakılan en az bir üst parça, üst parçanın merkezinde yer alan en az bir boşluk, üst parçanın bağlantısını sağlayan tercihen yivli en az bir bağlantı yüzeyi, üst parçaya bağlantı yüzeyi vasıtası ile bağlanan, en az bir alt parça içeren ve kemik kırıklarının tedavisinde kullanılan bir tel tutucusuyla ile ilgili. Tutucu kırıklarda kompresyon yönünde rahat hareket ederken gevşeme yönündeki hareketler koni şeklindeki yuva içerisinde yuvanın dar kısmına doğru hareket eden bilyelerin teli sıkıştırması sayesinde engelleniyor.
Bekir Kuralkan ve Hamit Kanuni Kuralkan'ın “Bir şişirilebilen kulak tıkacı” buluşu: Buluş, bir sıvı haznesi içeren bir ana gövde, bahsedilen sıvı haznesiyle irtibatlı bir elastik parça ve sıvı haznesindeki sıvıyı elastik parçaya aktarmak üzere bir şişirme düzeneği içeren bir şişirilebilen kulak tıkacı. Özelliği, bahsedilen şişirme düzeneğinin; kendi etrafında dönebilir şekilde ana gövdeyle irtibatlandırılmış bir ayar parçası ve sıvıyı hareket ettirmek üzere bahsedilen ayar parçası tarafından kontrol edilen bir piston tertibatı içermesiyle karakterize ediliyor. Kulağa girdikten sonra şişip kulak kanalını kapatıyor ve yalıtım sağlıyor. Bu sayede kulağa suyun girmesi engelleniyor.
Muammer Yıldız'ın “Manyetik Motor” buluşu: Bu buluş, uygun aralık ve açılardan oluşmuş mıknatıs dizilerinin oluşturduğu döngüden oluşuyor. Buna kısaca “Manyetik Çevirici” deniyor. Sadece mıknatısların manyetik gücü ile çalışmaktadır. Bundan başka herhangi bir enerji kaynağına gereksinim duymuyor. Makinenin gücü, mıknatısların oluşturduğu manyetik alanın gücü ile doğru orantılıdır. Mıknatıs teknolojisinin gelişimi, makinenin gelişiminde doğrudan rol oynayacak.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz