YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Trabzon Kış Turizminde De Iddialı Olmak Istiyor

Dağ ve yayla turizminde son yıllarda ivme kaydeden Trabzon, Çakırgöl ve Uzungöl sayesinde kış turizminde de iddialı konuma gelmek istiyor.

Dağ ve yayla turizminde son yıllarda ivme kaydeden Trabzon, Çakırgöl ve Uzungöl sayesinde kış turizminde de iddialı konuma gelmek istiyor.

Trabzon Valisi Recep Kızılcık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 4 bin yıllık tarihi geçmişe sahip Trabzon'un tarihi ve doğal özellikleriyle turistlerin ilgisini çektiğini belirtti.

Yörede özellikle yaz mevsiminde turizm açısından büyük hareketlilik yaşadığını vurgulayan Kızılcık, şunları söyledi:

"Alternatif turizm merkezi olarak yazın doğal güzellikleri, tarih ve kültür zenginlikleri ile Trabzon önemli bir turizm destinasyonu haline geldi. Turizm sezonunu uzatmak için kış turizmini de harekete geçirmenin gayreti içerisindeyiz. Hem Çakırgöl de hem de Uzungöl'de çalışmalarımız devam ediyor. Bu bölgeler önümüzdeki yıllardan itibaren kış turizminin de merkezi olmaya aday."

Sümela Manastırı'nın bulunduğu alandan itibaren Çakırgöl'ün yol yapım çalışmalarının devam ettiğini kaydeden Kızılcık, "Çakırgöl yolunu en kısa zamanda bitirmeye çalışıyoruz. Yol çalışmaları tamamlandıktan sonra Çakırgöl'de kayak merkezi olacaktır" dedi.

Uzungöl'ün yaylalarında da kış turizmi için çalışmalar sürdürdüklerini belirten Kızılcık, "Uzungöl özellikle yazın yerli ve yabancı binlerce turisti ağırlıyor. Bu turizm hareketinin kışın da devam etmesini istiyoruz. Bu konuda yaptığımız çalışmalarda sona yaklaştık. Düzenlemelerle Uzungöl'ün çevresindeki yaylalar kış turizmi açısından cazibe merkezi olacak. Binlerce yıllık tarihi, muhteşem doğal güzelliyle Trabzon'un kış aylarında da cazibe merkezi olması için çalışıyoruz" diye konuştu.

-Çakırgöl ve Uzungöl-

Trabzon-Gümüşhane sınırındaki Zigana Dağı silsilesinin en yüksek zirvelerinden 2533 rakımlı Çakırgöl Dağı'nın eteğinde yer alan Çakırgöl, ziyaretçilerine her mevsim ayrı güzellikler sunuyor. Trabzon'un Maçka ilçesindeki Altındere Vadisi'nde bulunan Sümela Manastırı güzergahından ulaşılan göl, dağın eteğinden çıkan ve halk arasında "göze" olarak bilinen 8 küçük çağlayan ile besleniyor. 20 metre yükseklikteki falezlerden göle dökülen çağlayanlar, göl çevresinde yöre halkı tarafından "kürtük" olarak adlandırılan kar kütleleri, onlarca çeşit çiçek, dağların zirvelerini kaplayan sis ve bulutlar adeta ziyaretçilerini büyülüyor.

Yöreye erken kar yağması ve uzun süre erimemesi kayak merkezi için önemli avantaj olarak gösteriliyor. Bu nedenle Çakırgöl'ün çevresine kayak tesisleri yapılması planlanıyor.

Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Uzungöl'de ise Haldızen Deresi ile Sarıkaya Tepesi arasındaki 2403 metrelik hat üzerinde kurulması planlanan teleferik için çalışmalara başlandı.

Turistler, önümüzdeki yıl yaz aylarından itibaren hizmet vermesi planlanan teleferik sayesinde Uzungöl'ü ve çevredeki yaylaların eşsiz güzelliğini kuş bakışı görebilecek.

Teleferik ile ziyaretçiler, Haldizen Deresi Vadisi'ni, Multat Vadisi'ni ve Plati Vadisi'ni seyrederek Meşebaşı mezraasına kadar çıkacak. Burada, Uzungöl'ü ayağının altına alarak oturarak, çayını, kahvesini içecek, yemeğini yiyebilecek. Ziyaretçiler bu alandan kuş bakışı 20 kilometrelik bir mesafe seyredebilecek.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler