YURTHABER

Trabzon
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Trabzon'da Mikro Kredi Dağıtımı Yapıldı

Trabzon İl Genel Meclisi'nin kendi bütçesinden oluşturduğu mikro kredilerin dağıtımı yapıldı.

Trabzon İl Genel Meclisi'nin kendi bütçesinden oluşturduğu mikro kredilerin dağıtımı yapıldı.

İl Genel Meclisi binasında gerçekleştirilen mikro kredi dağıtım törenine, Trabzon İl Genel Meclis Başkanı Haydar Revi, Türkiye İsrafı Önleme Vakfı Mikro Kredi Finans Bölge Müdürü Emel Kuk ve mikro krediye başvuran ev kadınları katıldı.

Revi burada yaptığı konuşmada, mikro krediyle ilgili yaptıkları çalışmaların geri dönüşlerini aldıkça projenin gerekliliği ve ne denli isabetli olduğunu daha iyi anladıklarını belirtti.

Kuk ise, Trabzon İl Genel Meclisi'nin mikro kredi için yatırım bütçesinden önemli pay ayırmasının Türkiye'ye de örnek olduğunu ifade etti.

35 ev kadınına mikro kredilerin teslim edildiğini vurgulayan Kuk, "Kadınlar el emekleri göz nurları ile ilgili olarak yapacakları çalışmalarla ev ekonomilerine katkıda bulunacaklar. Mikro kredileri alan Trabzonlu iş ve ev kadınları bütçelerine yapacakları katkılar ile toplumsal kalkınmışlığın da önünü açacaklar" dedi.

Mikro kredi alan ev hanımları adına konuşan Saadet Bilici ise, mikro kredi ile hem kendilerine öz güven geldiğini hem de aile bütçelerine katkı sağladıklarını anlatarak, "Biz bu krediyi çocuklarımızdan ayırmıyoruz. Onun aile bütçemiz için temel bir direk evimizin çatısı olduğunu biliyoruz" diye konuştu.

Muhabir: Meltem Yılmaz

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler