Trabzonspor, Fenerbahçe karşılaşmasında yaşanan çirkin ve kötü tezahurat nedeniyle 1 maçlık seyircisiz oynama cezası ile karşı karşıya kalırken karşılaşmanın yaşanan olaylar nedeniyle yarıda kalması bordo-mavilileri ayrıca ağır bir fatura ile karşı karşıya bıraktı. Maçın ilk yarının uzatma dakikaları oynandığı sırada Fenerbahçe kalesi arkasından atılan yabancı maddeler üzerine soyunma odasına giden hakem Bülent Yıldırım karşılaşmayı tatil ettiğini bildirdi. Trabzonspor yöneticileri, teknik kadrosu ve futbolcularının “devam edelim” ısrarına rağmen Yıldırım “Sahaya tekrar çıkmamız söz konusu değil” diyerek geri çevirdi.
Maçın başlamasıyla birlikte daha ilk dakikalarda sahaya atılan konfetiler nedeniyle duran karşılaşma daha sonra Caner’in korner atışında ve Volkan’ın gol sevincinin ardından sahaya atılan yabancı maddeler nedeniyle bir kaç kez durdu. Tüm uyarılara rağmen maçın ilk yarısının son bölümünde kaleci Volkan’ın bulunduğu kaleye atılan patlayıcı maddeler Bülent Yıldırım’ın soyunma odasına gitmesine neden oldu. Karşılaşmayı futbol müsabaka talimatının 19. maddesinde yer alan “güvenlik nedeniyle karşılaşmaların tatil edilmesi” maddesi kapsamında tatil edilmesi Trabzonspor’u hükmen 3-0 yenik sayılma tehlikesiyle karşı karşıya bıraktı. Bununla ilgili kararı TFF yönetim kurulu verecek.
OLAYLARDAN DOLAYI KAPAMA VE SEYİRCİSİZ
Hüseyin Avni Aker Stadında sahaya atılan yabancı maddelerin futbolculara isabet etmesi, yoğunlukta olması ve oyunun sadece ilk yarıda üç kez durması Trabzonsporu saha olaylarından dolayı ciddi bir ceza tehlikesiyle karşı karşıya bıraktı. Bordo-mavililer temsilciler Turgay Sabuncuoğlu, İsmail Sökelen ve Celil Taşkın’ın raporları doğrultusunda saha olaylarından dolayı PFDK’ya sevkedilecek. Muhtemelen bordo-mavililer en az bir iki maç kapama veya seyircisiz oynama cezasıyla karşı karşıya bırakacak.
İŞTE İLGİLİ O MADDE
MADDE 51 – SAHA OLAYLARI
(1) Stadyumlarda düzen veya disiplinin ya da müsabakanın olağan akışı içinde oynanmasının veya güvenliğinin sağlanmasına ilişkin kuralları bireysel veya toplu bir biçimde ihlal eden kişiler, bir aydan iki yıla kadar müsabakalardan men veya süreli hak mahrumiyeti cezası ile cezalandırılır.
(2) Seyircisi, mensupları, futbolcuları nedeni ile olaylardan sorumlu kulüplere, saha kapatma cezası ile müsabakayı seyircisiz oynama cezaları verilebilir. Saha kapatma cezası ile müsabakayı seyircisiz oynama cezası ayrı ayrı veya birlikte verilebilir.
(3) Profesyonel futbol faaliyetlerine ilişkin saha olaylarında, sorumlu kulüp hakkında, bu cezalar ile birlikte ayrıca para cezasına hükmedilebilir. Disiplin Kurulu, olayın ağırlığına göre, saha kapatma ve seyircisiz oynama cezasını birlikte uygulayabileceği gibi sorumlu kulüp hakkında yalnızca para cezası vermekle de yetinebilir
(Sporx)