İbrahim Hacıosmanoğlu döneminde TOKİ'ye satışı gündeme gelen arazi için Muharrem Usta ve Yönetim Kurulu, 10 Aralık'taki Genel Kurul'da devir - kiralama - mülkiyet değişikliği izni isteyecek.
Genel Sekreter Gençağa Meriç'in geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamaya göre Bordo Mavili kulüp bu arazide İş Merkezi - Eğlence Merkezi - AVM ve Residence yapmayı ve 100 milyon dolar gelir elde etmeyi planlıyor. Meriç, Kartal arazisi için tapuda son aşamaya geldiklerini de ifade etmişti.
Çağ atlatacak proje
Trabzonshor Başkanı Muharrem Usta da, daha önce bu proje için, "Kulüp için hayati önemde. Maddi anlamda Trabzonspor'a çağ atlatacak büyüklükte. Sorunlarımızı kökünden çözecek" demişti..
Peki bu mümkün mü?
Edinilen bilgiye göre Kartal Kordonboyu Mahallesi'nde bulunan 11 bin 323 ve 3 bin 825 metrekarelik arazilerde maksimum yapılabilecek bina yüksekliği 5 kattan ibaret. 1.5 emsal üzerinden arazi büyüklüğünden 0.30 inşat ruhsatı verilebilen arsada maksimum blok sayısı ise 5 adet.
Öte yandan arazide yapılaşmaya izin verilebilmesi için Trabzonspor'un mevcut arazinin bir kısmından feragat etmesi gerekiyor.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Müdürlüğü'nün Haziran 2015'te Kartal Belediyesi'ne gönderdiği raporda, arazinin bitişiğinde bulunan Savaklar Deresi'nin taşkın riski bulunduğu ve buna uygun bir plan uygulanması gerektiği belirtildi.
Dere taşkın kotunun 3.80 metre olduğu arazide inşaat yapılabilmesi için Trabzonspor'un mevcut arazisini kot farkı kadar eksik kullanması gerekiyor.
Bu şartlar altında 12 Ekim 1994 yılında Mili Emlak'tan 29 yıllığına kiralanan ve kira sözleşmesi 2023 yılında sonra erecek olan mevcut arazide Trabzonspor Kulübü'nün nasıl bir projelendirme yapacağı önümüzdeki süreçte netleşecek.