Cumhuriyet tarihinde trenden nasibini alamayan Bursa için, Devlet Demiryolları 2 proje ile kendini affettirebilir. Bursa Mudanya yolunda, Karayolları Bölge Müdürlüğü’nün Bademli ile Tepederbent arasında yaptığı 3.şeritli otoban kalitesinde yol çalışması Bursalıları raylı ulaşım konusunda ümitlendirdi.
Tepederbent ile Mudanya arasında ikinci etabı başlayacak, otoyol kalitesinde asfaltlama çalışması için orta şeridi mıcırla dolduran Karayolları, Bursalılara yeni bir ufuk açtı. Bursa’nın İstanbul’a ulaşım yükünü feribot sebebiyle yüzde 70’ oranında taşıyan Mudanya Yolu’nda, 15 kilometrelik ray döşenmesi ile Bursaray’ın deniz ulaşımına hemen entegre edilmesi vatandaşlar arasında konuşuluyor. Ak Parti’nin 2023 yılı vizyonunda yer alan Bursaray’ın Mudanya’ya götürülmesi projesinin öne alınmasını isteyen Bursalılar, “Başbakan Yardımcımız Bursa Milletvekili Bülent Arınç ‘ın Ankara’da Bursa için takip edeceği en önemli projeler arasında Bursaray’ın Mudanyaya uzatılması yer almalıdır. Bademli ile Göynüklü yol ayrımı arasında 8 kilometrelik yol çok güzel bir şekilde 3 şeride çıkartılarak otoban kalitesine kavuşturuldu. Ancak yolun ortasında, rayların hemen döşenebilmesi için 1 metre daha geniş yer bırakılsaydı çok iyi olacaktı. Halen fırsat kaçırılmış değildir. Tepederbent ile Mudanya arasındaki 7 kilometrelik kısımda 3 şeride çıkarılma çalışmasında orta refüj mıcırla doldurularak asfaltlanmaya hazırlanılıyor. Bu bölgede hiç olmazsa orta şeritte raylar için standart ölçülerde yer bırakılmalıdır. Genişleme tarlalara doğru, dışa doğru yapılmalıdır. Ak Parti’nin 2023 hedefinde olan Bursaray’ın Mudanya’ya uzatılması projesi Devlet Demir Yolları tarafından 2013 yılı yatırım bütçesine alınmalıdır. Hatta işin hızlı tutulması için Balat’a kadar getirilecek hızlı tren projesinin ihalesine bu uzatma çalışması, entegrasyon başlığı altında ilave edilerek, sadece 15 kilometrelik ray döşeme işi, fazla bir bürokratik engele takılmadan 2013 yılında başlatılabilir. Başta Başbakan Yardımcımız Bülent Arınç olmak üzere bütün milletvekillerimizin, ülkenin 3. önemli metropolü olan Bursa’ya bu hizmeti kazandırmaları için göreve davet ediyoruz. Başbakan Erdoğan’a konu iletilse, çok seri bir şekilde bu iş çözülür. Bu yatırım sadece Bursalılar için değil, İstanbul’dan gelenler içinde çok faydalı olacaktır. Vagon ihtiyacı ise, Bursa’da yerli üretimi destekleyen Büyükşehir Belediyesi, tarafından karşılanabilir. Karayollarının yaptığı asfaltlama çalışması çok güzel oldu. Ancak 2023 Ak vizyonda yer alan Bursaray’ın Mudanya’ya entegrasyonu da 10 yıl erken tamamlamasını istiyoruz. Bursalılar böylece genel yatırımlardan yeterli pay alma konusundaki sıkıntıyı da TCDD’nin bu güzel yatırımı ile telafi ederler. Mudanya ilçesi de yaz kış kullanılan bir ilçe haline gelerek, 9 ay boş duran yazlıklar da milli ekonomiye kazandırılmış olur” dediler.
Diğer taraftan Bursa’nın 45 kilometre uzağında olduğu için, iç hatlarda uçak seferlerinin rağbet görmediği Yenişehir Havalanı’nın canlandırılması içinde Başbakan Erdoğan’ın kafasındaki çözüm de TCDD tarafından hayata geçirilebilir. Başbakan Erdoğan’ın Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’ye tavsiye ettiği Bursaray’ın Kestel’den 25 kilometre ilerideki Yenişehir Havalanına götürülmesi konusu da 2013 yılında projelendirilerek Devlet Demiryolları’nın 2014 bütçesine alınarak kısa sürede inşa edilebilir. Büyükşehir kanunu ile merkez ilçe olması beklenen, tarım ve hayvancılığın önemli merkezi Yenişehir’de şehir merkezi ile entegre edilerek tarıma dayalı sanayide çağ atlayabilir.
İRF-
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz