Farklı çeşitleri olan egzama rahatsızlığında uygulanan tedavi yöntemleri de çeşitlilik gösterir. Egzama belirtileri görülüyor, kaşınma hissi, deride dökülmeler, kızarıklıklar söz konusu oluyor ise kişilerin vakit kaybı yaşamadan bir deri hastalıkları uzmanına başvurması gerekir. Bu tür belirtiler farklı ve daha ciddi bir hastalığın belirtisi olabilir. Belirtiler görülmeye başladığı zaman eğer egzama teşhisi konulursa da bilinçsiz bir şekilde ilaç kullanılmasından kaçınılması gerekir. Bu nedenle diğer tüm rahatsızlıklarda olduğu gibi deri hastalıkları için de doktorun verdiği tedavi sürecine bağlı kalınmalıdır.
Ciltte yaşanan rahatsızlıkların tedavi süreçlerinde çeşitli ilaçlara başvurulur. Krem, merhem ya da ağızdan alınan bazı ilaçların kullanılması doktorun koyduğu teşhise ve uygun gördüğü tedavi yöntemine göre değişiklik gösterir. Deri hastalıklarına işaret eden bazı belirtilerin görüldüğü durumlarda kullanılması yönünde çeşitli önerilerin sunulduğu ilaçlardan biri de Travazol kremdir.
Travazol krem ellerde, parmakların arasında, kasıkta ya da genital bölgelerde görülen egzama belirtileri ile birlikte oluşan mantar enfeksiyonlarının oluşum süreçlerinde ya da tedavilerinde kullanılan bir kremdir. Ağır iltihabi durumlar söz konusu olduğu zamanlarda kullanıldığı da bilinir.
Travazol krem, ağırlıklı olarak mantar rahatsızlıklarının tedavilerinde kullanılır ve kremin çok başarılı sonuçlar verdiği bilinir. Travazol krem içeriğinde polisorbat, vazelin, alkol, likit parafin ve distile su barındırmaktadır. En çok da yaz mevsiminin yaşandığı aylarda çok terleme sonucunda görünen pişik ya da kızarıklık sorunlarında kullanılması önerilir.
Çeşitli deri hastalıklarının tedavi süreçlerinde kullanılabildiği gibi erken teşhis durumlarında, hastalık oluşmak üzereyken de tavsiye edilebilir. Travazol kremin şu tür şikâyetleri giderdiği bilinir:
Travazol krem çok ağır olan iltihabi durumlar için kullanılabilir. Egzama türlerinde görülen belirtilerin giderilmesinde faydalı olduğu bilinir. Özellikle ellerde, ayaklarda, parmakların aralarında görünen kaşıntılarda, kasık bölgesinde oluşan pişik ya da kızarıklıklarda tedavi süreçleri dahilinde kullanılabilir.
Direkt olarak deriye sürülerek kullanılan bu ilaç doktor önerisi ile kullanılmalıdır. Bilinçsiz bir şekilde ve gereken dozdan, doktorun önerdiği miktardan daha fazla kullanılması durumunda şu yaygın ya da nadir görülen sorunlarla karşı karşıya kalınabilme ihtimali olduğu kabul edilir:
Travazol krem, tüm diğer ilaçlar gibi çeşitli yan etkiler oluşma riskine karşılık dikkatli ve bilinçli bir şekilde kullanılması gereken bir krem olarak bilinir. Doktor tavsiyesi olmadan kullanılmaması gerekir. Özellikle herhangi bir viral enfeksiyonu olanlar, cilt inflamasyonu bulunanlar ya da tedavi için krem sürülmesi gereken bölgede aşı sonrası bir cilt reaksiyonu durumu var ise kullanılması sakıncalı kabul edilir.
Travazol krem doktorun tedavi için uygun olarak gördüğü miktarlarda ve yine doktorun uygun olarak gördüğü süre aralıkları ile kullanılmalıdır. Emzirenler doktor kontrolü dışında kullanmamaya özellikle dikkat etmelidir. Bu kremin yiyecek ya da içecek tüketirken kullanılmasında bir sorun bulunmadığı bilinmektedir. Doktor aksi bir kullanım şekli önermediyse genel olarak günde 2 kez sorunlu bölgeye sürülerek kullanılır. Ancak yine de doktorun uygun gördüğü miktar ve süre aralıklarına dikkat edilmelidir.
Doktor önerilerine göre Travazol kremin açık olan yaralara uygulanması doğru değildir. Ancak genital bölgeye ya da özel bir alerjik durum söz konusu değil ise cinsel organa sürülmesinde sakınca olmadığı bilinmektedir. Yüze ise uygulanmaması gerektiği kabul edilmiştir. Tedavi sürecini hızlandıran bir etkisi olduğu bilinmekle birlikte yan etkilere karşı dikkatli olunması gerekir.
Önemli not: Bu içerik tavsiye niteliği taşımamaktadır. Paylaşılan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır ve uzman bir doktor onayı olmadan herhangi bir tıbbi sorunun teşhis veya tedavisi için kullanılmamalıdır. Tıbbi bir sorununuz varsa lütfen doktorunuza danışınız.