YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Tse ‘helal Sertifikası Paneli’ Gtb’de Yapıldı

Türk Standartları Enstitüsü (TSE) ‘Helal Sertifikası Paneli’, Gaziantep Ticaret Borsası’nda (GTB) yapıldı.Türk Standartları Enstitüsü Helal...

Tse ‘helal Sertifikası Paneli’ Gtb’de Yapıldı

Türk Standartları Enstitüsü (TSE) ‘Helal Sertifikası Paneli’, Gaziantep Ticaret Borsası’nda (GTB) yapıldı.

Türk Standartları Enstitüsü Helal Gıda Sertifikasyonu bilgilendirme toplantısı, GTB Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Çelik’in yaptığı açılış konuşması ile başladı. GTB üyelerine ‘Helal Gıda Sertifikası’ hakkında bilgi verilen toplantıya; Yönetim Kurul Başkanı Ömer Çelik, Yönetim Kurulu Üyesi Enver Koçak, TSE Güneydoğu Anadolu Bölge Kordinatörü A. Mahmut Ulaş, TSE Ürün Belgelendirme Merkezi Başkanı Doğan Yazar, TSE Gaziantep Bölge Müdürü Mustafa Derecik, TSE Gıda Sektörel Belgelendirme Müdürü Ercan Kurt, TSE Gıda Sektörü Belgelendirme Uzmanı Özhan Gündüz ve Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Dr. Muhlis Akar katıldı.

GTB’de gerçekleştirilen toplantının açılışını yapan Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Çelik, TSE’nin ‘Helal Gıda Sertifikasyonu’nun ülkemiz ihracatı için çok önemli olduğunu söyledi. Başkan Çelik konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Helal gıda konusu sanayicilerimiz açısından dikkate alınması gereken önemli bir mevzudur. Takdir edilmelidir ki küreselleşmiş dünya düzeninde 2 milyar Müslüman dünyanın çeşitli yerlerinde yaşamakta ve bu insanlar inançlarına uygun gıdaları tüketmek istemektedirler fakat bu özelliklerde ürün bulamamakta veya ürünlerin Helal olup olmadığını bilememektedir. Bu nedenle küreselleşmiş ve ticaret olanaklarının çok gelişmiş olduğu günümüz dünyasında Helal Gıda Sertifikalı ürünler avantajlı bir konuma yükselecektir. Ayrıca Helal Gıda aynı zamanda temiz, sağlıklı ve doğal ürün manasına gelmektedir. Bu açıdan bakıldığında tanıtımı iyi yapılabilirse Helal Gıda Sertifikasına sahip ürünler sadece Müslüman dünya halkları için değil aynı zamanda kaliteli gıda maddeleri tüketmek isteyen tüm insanlar için tercih edilebilir olacaktır. Şu an dünya üzerinde Helal Gıda pazarı 2 trilyon dolar civarındadır. Ne yazık ki nüfusumuzun yüzde 99’u Müslüman olan ülkemiz bu pazardan yeterince faydalanamamaktadır. TSE ve Diyanet İşlerinin çalışmaları sonucunda oluşturulan ‘Helal Gıda Sertifikası’, bu sorunu kökünden çözmektedir. Ülkemizde 2011 yılından bu yana başvuran firmalara Helal Gıda Sertifikası verilmektedir. Çeşitli üretim kollarından onlarca firma bu sertifikalardan temin etmeye başlamıştır. Gaziantep’te 2 makarna fabrikası Helal Gıda Sertifikası almış bulunmaktadır. Türkiye’nin en büyük ihracatçılarından olan şehrimiz firmalarının bu konuda daha hassas olmalarını ve ellerine geçen bu fırsatı çok iyi değerlendirmeleri gerektiğini özellikle vurgulamak isterim” dedi.

Başkan Çelik’in açılış konuşmalarının ardından TSE yetkilileri, Borsa üyelerine ‘Helal Gıda Sertifikasyonu’ ve Belgelendirme hakkında detaylı bilgi verdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler