YURTHABER

Eskişehir
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

TÜBİTAK, ESOGÜ - TUSAŞ işbirliğine onay verdi

TÜBİTAK’ın üniversite-sanayi işbirliğini güçlendirmek amacıyla başlattığı Sanayi Doktora Programının sonuçları belli oldu.

TÜBİTAK, ESOGÜ - TUSAŞ işbirliğine onay verdi

TÜBİTAK’ın üniversite-sanayi işbirliğini güçlendirmek amacıyla başlattığı Sanayi Doktora Programının sonuçları belli oldu. Projesi kabul edilen 47 üniversite arasına giren Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, TUSAŞ Motor Sanayi A.Ş. ile ortak proje üretecek.
Eskişehir Osmangazi, Türk Havacılık Uzay Sanayii işbirliği projesini Mühendislik Mimarlık Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muzaffer Kaplanoğlu yürütecek. Üniversite sanayi işbirliği modeli kapsamında havacılık ve uzay sanayinde motor ve motor parçaları üreten, bakımını yapan ve satışını gerçekleştiren TUSAŞ’ın ihtiyaç duyduğu alanlarda araştırmalar yapılacak, proje yönetim süreçleri incelenecek. Bu kapsamda belirlenen tez konularını yürütecek başarılı bursiyerler TEI motor projelerinde istihdam edilecek.
Yüksek nitelikli iş gücünün sanayi ile bütünleşmesini amaçlayan 2244 Sanayi-Doktora Programının sonuçları Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın katıldığı video konferans toplantısında açıklanmıştı. Varank 47 üniversitenin 147 farklı sanayi kuruluşuyla yaptığı 188 işbirliği projesinin destekleneceğini, 645 doktora öğrencisine aylık 4 bin 500 TL burs desteği, yurtdışı eğitim imkânı ve mezuniyet sonrası 3 yıl istihdam olanağı sağlanacağını duyurmuştu.

TÜBİTAK, ESOGÜ - TUSAŞ işbirliğine onay verdi

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler