YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

TÜBİTAK, Nevşehir Üniversitesi’yle buluştu

Nevşehir Üniversitesi'nde TÜBİTAK tarafından bilgilendirme ve eğitim toplantısı düzenlendi.

TÜBİTAK, Nevşehir Üniversitesi’yle buluştu

Nevşehir Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Konferans Salonunda gerçekleşen toplantıya Üniversite Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, Rektör Yardımcısı ve Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Çetin Pekacar, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şevki Özgener, FEF Tarih Bölüm Başkanı Prof. Dr. Erol Seyfeli, Genel Sekreter V. Doç. Dr. Erdoğan Çiçek, Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) Koordinatörü Doç. Dr. Şeref Turhan, Nevşehir MYO Müdürü Doç. Dr. Mustafa Koyuncu ile akademik personeller katıldı. Bilgilendirme ve eğitim toplantısına; TÜBİTAK adına Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB) Başuzmanı Doç. Dr. Cengiz Arıcı, TÜBİTAK Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı (BİDEB) Uzm. Burçin Alparslan ve Aksaray Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Seher Karaman Erkul konuşmacı olarak katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Nevşehir Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Çetin Pekacar, "TÜBİTAK bu programı düzenlemekle bize büyük bir katkı sağlamış oluyor. Çünkü, hepimiz bir araştırmacı olarak biriken sorularımıza cevap bulma imkânı bulmuş olacağız. Nevşehir Üniversitesi yeni kurulan bir üniversite ve henüz 5 yıllık bir üniversite. Biz 5 yıllık süreye rağmen Sayın Rektörümüzle ve arkadaşlarla üniversitemizi iyi bir yere getirmeye çalıştık ve sanıyorum bu konuda önemli bir mesafe kaydettik. Her ne kadar 5 yıllık bir üniversitede olsak da Sayın Rektörümüz göreve başladığında öğrenci sayımız 2 bin civarındayken, şu anda ise bu sayımız 8 bine ulaşmış durumda. Bunun yanında akademik ve idari personel sayımızda da ciddi bir sıçrama yaptık. Göreve geldiğimizde 41 bin metrekare olan kapalı alan sayımız 110 bine yaklaşmıştır. Şu anda Nevşehir Üniversitesi eğitim-öğretim programlarını tamamlamış, birçok büyük üniversitenin elde edemediği başarıları yakalamış durumda ve Üniversitemiz ‘Küçük olamam, büyümek istiyorum’ sloganıyla hızla büyümeye devam ediyor. Diğer taraftan bilimsel yayınlarda üniversitemizin oldukça iyi bir durumda olduğunu söyleyebilirim. 2008’de makale sayımız 12 iken, 2011’e baktığımızda makale sayımız 70’e ulaşmıştır. Ayrıca 2011 yılı sonu itibariyle de 5 projemiz TÜBİTAK tarafından desteklenmiştir. Bilimsel araştırmalar, gelişme için olmazsa olmaz şartlardan biridir. Bilimsel araştırmaya önem vermeyen hiçbir ülkenin kalkınması mümkün değildir” dedi.

TÜBİTAK adına konuşmacı olarak katılan Başuzman Doç. Dr. Cengiz Arıcı, “TÜBİTAK olarak ulusal ve uluslararası akademik araştırma programları ve bilim insanları desteklerine dair bilgi vermek amacıyla 81 ilde bulunan üniversitelerimize yönelik ‘TÜBİTAK Üniversitelerimizle Buluşuyor’ programı başlattık. Burada amacımız, bizim destek programlarımızı tanıtmak ve faydalanmak isteyen akademisyenlerin hazırladıkları projelerinde ortaya çıkan sıkıntıları, sorunları çözmek ve onlara yardımcı olmaktır. Bununla birlikte projelerin hazırlık aşamasında yardım ve destekler alınırken nelere dikkat edilmesi gerektiğine dair hususlara dikkat etmemiz gerekiyor. Bundan 10 yıl öncesine kadar hocalarımız bir proje hazırlarken büyük sıkıntılar yaşıyorlardı. Şu anda bir projenin hazırlık aşamasından itibaren TÜBİTAK olarak bizlere müracaat edilmesi halinde kendilerine yardımcı oluyor ve bilgilendiriyoruz” dedi.

TÜBİTAK tarafından gerçekleştirilen bilgilendirme ve eğitim toplantısı, soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler