YURTHABER

Erzurum
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

TÜBİTAK ve ATASAM'dan savunma sanayisinde iş birliği

Türkiye'nin 2023 vizyon projelerinden DAG'ın yürütücüsü ATASAM İle TÜBİTAK'a bağlı UZAY, ülkenin Milli Teknoloji Hamlesi çerçevesinde iş birliğine gidecek - ATASAM Müdürü Doç. Dr. Cahit Yeşilyaprak: - "İş birliğiyle optik, uzay bilimleri ve teknolojileri, optoelektronik, savunma sanayisi, iletişim, atmosfer, yazılım ve otomasyon, astronomi ve uydu gibi faaliyet alanlarında ortak projeler yapılacak" - UZAY Müdürü Doç. Dr. Lokman Kuzu: - "İş birliğinin ülkemizin uzay bilimine katkı sağlayacağına yürekten inanıyorum"

Erzurum'da yapımı süren ve ülkenin 2023 vizyon projelerinden Doğu Anadolu Gözlemevi (DAG) projesini yürüten Atatürk Üniversitesi Astrofizik Araştırma ve Uygulama Merkezi (ATASAM) ile Uzay Teknolojileri Araştırma Merkezi (UZAY) arasında, DAG ve savunma sanayisini de kapsayan iş birliği protokolü imzalandı.

Atatürk Üniversitesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, kentin 3 bin 170 rakımlı Konaklı Karakaya Tepelerinde, ATASAM bünyesinde, Strateji ve Bütçe Başkanlığı ile Atatürk Üniversitesinin desteğiyle 2012 yılında yapımına başlanan ve ülkenin 2023 vizyon projelerinden DAG'ı yürüten ATASAM ile Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumuna (TÜBİTAK) bağlı UZAY arasında imzalanan protokol ile ülkenin Milli Teknoloji Hamlesi için iş birliği yapılacak.

Protokolün imzalanması nedeniyle ATASAM Müdürü Doç. Dr. Cahit Yeşilyaprak ve UZAY Müdürü Doç. Dr. Lokman Kuzu'nun da katılımıyla İstanbul'da tören düzenlendi.

ATASAM Müdürü Doç. Dr. Cahit Yeşilyaprak, protokol ile söz konusu iki kurum arasında altyapısal kaynaklar ve deneyimlerden faydalanılmasının amaçlandığını ifade etti.

Ar-Ge faaliyetlerine yönelik mal, hizmet ve danışmanlık hizmeti alımları ile mevcut kaynak ve yetenekler konusunda iş birliği yapıldığını belirten Yeşilyaprak, şunları aktardı:

"İş birliğiyle optik, uzay bilimleri ve teknolojileri, optoelektronik, savunma sanayi, iletişim, atmosfer, yazılım ve otomasyon, astronomi ve uydu gibi faaliyet alanlarında ortak projeler yapılacak. Bu sayede Türkiye'nin Milli Teknoloji Hamlesi'ne yönelik önemli bir adım atmış olduk ve iki kurumun altyapı ve kabiliyetleriyle uzay teknolojileri alanında ileriye dönük bir iş birliği ortamı oluşturduk."

UZAY Müdürü Doç. Dr. Lokman Kuzu ise Türkiye'de optik alanında çalışan sınırlı insan kaynağı olduğunu kaydetti.

Söz konusu kaynağın çoğalması ve bir araya gelip güç birliği yapılmasının gerektiğini vurgulayan Kuzu, "Bu protokolle UZAY olarak yeteneklerimizi ATASAM ile birleştirerek onların ihtiyaçlarını gidereceğiz, onlar da bizim sorunlarımıza ve ihtiyaçlarımıza çözüm üretecek. İş birliğinin ülkemizin uzay bilimine katkı sağlayacağına yürekten inanıyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler