YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Tüdef'ten 'kredi Kartı' Eylemi

Tüketici Dernekleri Federasyonu (TÜDEF), Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) önünde eylem yaparak bankaların aldıkları...

Tüketici Dernekleri Federasyonu (TÜDEF), Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) önünde eylem yaparak bankaların aldıkları 31 işlem ücretini protesto etti.

TÜDEF, bankaların kredi kartı uygulamalarını ve alınan 31 işlem ücretini protesto etmek için BDDK binası önünde eylem yaptı. Renkli görüntülere sahne olan eylemde tiyatral gösteriler de sergilendi. TÜDEF üyesi iki kişi, tüketici ve banka sahibi rolü oynadı. Uzun bir pazarlıktan sonra tüketici bankadan ‘31 kalem Banka Kazıkları’ yazılı torba ile tüketici kredisini aldı.

TÜDEF Genel Başkanı Sait Yılmaz, banka kredisi ve kredi kartına bağlı olarak bankaların tüketiciden 31 kalemde ücret kestiğini belirterek, bu ücretlerin toplamının 17 milyar TL’yi bulduğunu ve bunun haksız kazanç olduğunu söyledi. Yılmaz, kredi kartlarından alınan faize de değinerek, kredi kartından alınan aylık faizin yüzde 2.34, gecikme faizinin 2.84 olduğunu söyledi. Yılmaz, bankaların kredi kartından üyelik aidatı olarak 55 lira almasının ‘hukuka ve hakkaniyete aykırı’ olduğunu kaydetti.

Bankaların ‘Hesap İşletim Ücreti’ adı altında mevduat hesabı ücreti almalarını da eleştiren Yılmaz, bu hesapların 4-5 yıl sonra buharlaştığına dikkat çekti. Yılmaz, ‘Tüketici Yasa Tasarısı’ ile bu ücretlerin tamamen kaldırılmasını isteyeceklerini söyleyerek, “31 adet kalem çıkmakta ve bu kalemler giderek çoğalmakta. Bu kalemler yapay olup, hiçbir hizmet karşılığı bulunmamaktadır” dedi.

Tüketicilerin kendilerine destek vermesini isteyen Yılmaz, “Hukuksuz uygulamalara karşı suskun kalmayın. Bir lira da olsa, hak arama yollarına başvurarak, bunların iadesini isteyin. Kredi aldığınız bankalara iadeli taahhütlü bir mektupla başvurun ve bu krediye bağlı olarak sizden alınan dosya masrafını, ipotek fekini, ekspertiz ücretini ve komisyon ücretini geri isteyin. Bankalardan bu talebinize olumlu yanıt verilmediği taktirde, parasal sınırlarına göre, Tüketici Sorunları Hakem Heyetlerine, Tüketici Mahkemelerine ve mahkemelerin bulunmadığı yerleşim yerlerinde Tüketici Mahkemesi sıfatıyla görev yapan Asliye Hukuk Mahkemelerine başvurarak, bu haksız ve hukuksuz alınan paraların iadesini isteyin” ifadelerini kullandı.

Yılmaz, tüketicinin kredi dışında hiçbir ücret ödememesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler