YURTHABER

Eskişehir
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Tüketici bilinçlendirme eğitimleri

Tepebaşı Belediyesi ve Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü işbirliğiyle Organik ve İyi Tarım Uygulamaları (İTU) hakkında tüketici bilinçlendirme eğitimleri düzenlendi.Düzenlenen eğitim çalışmasına Tunalı, Çamlıca, Batıkent ve Mustafa Kemal Paşa Belde Evleri’nden toplam 80 kadın katıldı.

Tüketici bilinçlendirme eğitimleri

Tepebaşı Belediyesi ve Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü işbirliğiyle Organik ve İyi Tarım Uygulamaları (İTU) hakkında tüketici bilinçlendirme eğitimleri düzenlendi.
Düzenlenen eğitim çalışmasına Tunalı, Çamlıca, Batıkent ve Mustafa Kemal Paşa Belde Evleri’nden toplam 80 kadın katıldı. Eğitim kapsamında Organik tarımın tanımı, organik ürün koşulları ve dikkat edilmesi gereken unsurlar, organik ürünlerin nasıl sertifikalandırıldığı, satış esnasında sertifikanın önemi, güvenilir gıda, iyi tarım uygulamaları, tarımsal ürünlerde ilaç kalıntısı, solucan gübresi üretimi gibi konularda Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik personeli tarafından bilgilendirme yapıldı. Eğitim çalışmalarında ayrıca Tarım ve Orman Bakanlığı’nın bu konudaki çalışmalarından da bahsedildi. Katılımcılar doğal ve güvenilir sebze, meyve alırken kafalarında oluşan sorulara da cevap buldu.
Öte yandan Eskişehir’de Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan ruhsatlı tek organik pazarda, ürün satışı gerçekleştiren üreticiler de eğitime katıldı. Üreticilerden Muzaffer Yetim, organik ve güvenilir gıdaya ulaşmanın en kolay yolunun Tepebaşı Belediyesi Hanımeli Sokak’ta hizmet veren Ekolojik Pazar olduğunu belirtti. Organik tarım üreticisi Dr. Ali Kamışlı ise 2010 yılında faaliyete başlayan Ekolojik Pazar’ın en uzun süreli pazar olma özelliği ile Eskişehir için büyük önem taşıdığını söyledi.

Tüketici bilinçlendirme eğitimleri

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler