Bazı çiftler için çocuk sahibi olmak, zor bir durumdur. Bebek isteyen çiftlerin tüp bebek uzmanlarından profesyonel olarak destek almaları ve yardımcı üreme yöntemlerinin kullanılması gerekir. Bir yıl içerisinde hamilelik elde edilememiş ise, tüp bebek merkezlerine gidilmesi gerekir. Belirli bir süre doğal yollarla gebe kalmayı denediyseniz ve başarılı olamayınca tüp bebek tedavisine karar verdiyseniz, sürecin ilk aşamalarında neler olacağını da biliyor olmanız, daha az stresli bir tedavi süreci için oldukça önemli.
Tüp bebek tedavisinde ilk görüşmede ne yapılır ?
İlk görüşmede uzmanınız, dikkatli ve kapsamlı bir şekilde inceleme yapar, daha önceden yapılmış olan tetkikler incelenir ve muayene yapılır. Analizler normal ise ve cinsel fonksiyon bozukluğu yoksa erkeğin muayenesine gerek yoktur. Kadının muayenesi ise tüp bebekte gebe kalabilme şansını belirleyebilmek yönünden büyük önem taşır. Tüp bebek tedavisi için bir merkeze gittiğinizde yapılacak olan ilk muayenede, yumurtalıkların kapasitesi, yumurtalıklar içinde herhangi bir kist olup olmadığı, rahmin yapısı, miyom veya doğuştan olan anormalliklerin varlığı ve rahim iç tabakasında miyom veya polip gibi yer kaplayan oluşumların varlığı değerlendirilir. Tüp bebek uzmanı Dr. Bahçeci tüp bebek konusu ile ilgili merak edilen tüm soruları yanıtlıyor.
Tüp bebek uzmanınız size hangi bilgileri vermelidir ?
Muayene ve testlerin değerlendirilmesini takiben işlemin aşamaları etraflı bir şekilde anlatılır ve çiftin tedaviden bekleyebilecekleri gebelik başarısı hakkında gerçekçi bilgi verilir. Bu sırada ünitede yapılmış olan uygulamaların sonuçları, transfer edilecek embriyo sayısı ve merkezin implantasyon oranları hakkında bilgi verilmelidir. Uygulamanın potansiyel yan etkileri ve uzun vadeli riskleri hakkındaki bilgiler de çiftler ile paylaşılmalıdır.
.
Evinin altından gelen sesleri hayvan sandılar! Gerçeği öğrenen aile hayatının şokunu yaşadı